U HAJDUKU SE LAKŠE DIŠE

Al Ittihad uplatio pola milijuna eura za Sharbinija

Četvrtak, 16. siječnja 2014. 08:56 Napisao/la  Ivan Jelić

Predstavnici Al Ittihada s predsjednikom Hajduka Marinom Brbićem dogovorili dinamiku isplate

U ljeto 2012.godine Anas Sharbini je napustio Hajduk, potpisao je ugovor sa klubom iz Saudijske Arabije Al Ittihadom. Vrijednost transfera iznosila je 1,8 milijuna eura. Budući da je saudijski klub upao u financijske probleme, nije uplatio dogovoreni iznos na ime obeštećenja.

Hajduk je tužio saudijski klub FIFA-i, koja je presudila u korist bijelih i odredila da do 21. siječnja 2014. godine Al Ittihad mora platiti Splićanima iznos od 1,8 milijuna eura uvećan za zateznu kamatu, što ukupno iznosi cca. 2 milijuna eura.

U Split su stigli predstavnici Al Ittihada i u razgovoru sa predsjednikom Hajduka Marinom Brbićem dogovorili dinamiku isplate dugovanja. U srijedu je na Hajdukov račun sjela prva rata u iznosu od 500.000 eura, što će omogućiti da se isplati po jedna plaća za stručni stožer, igrače i zaposlenike. Igrači su posljednju plaću dobili za listopad, zaposlenici za kolovoz.

Ova uplata omogućiti će prije svega treneru Igoru Tudoru da barem privremeno u miru odvede igrače na desetodnevne pripreme u Antalyju, a predsjedniku Brbiću dala malo vremena da pokuša riješiti i preostali dio dugovanja prema igračima, jer ako igrač ne dobije u roku od 90 dana plaću može zatražiti putem Arbitraže HNS-a raskid ugovora na štetu kluba

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.