DERBI IZMEĐU KONCERATA

Hajduk počeo zarađivati od glazbenih događaja

Nedjelja, 21. srpnja 2013. 12:36 Napisao/la  I. V.

Hajduk  se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, od koncerata zaradit će oko 2 milijuna kuna

Utakmica između Hajduka i Rijeke igra se u nesvakidašnjim okolnostima budući da je stadion Poljud u zadnjem razdoblju više podređen glazbenom nego nogometnom spektaklu. Zbog toga što je na Poljudu organiziran  Ultra Europe, ultimativni megakoncert elektroničke glazbe na kojoj je nastupilo 37 izvođača, travnjak je u toliko lošem stanju da se utakmice Hajduk – Turnovo igrala u neregularnim tehničkim uvjetima prema europskim standardima.

Budući da se 23. srpnja na Poljudu održava koncert u sklopu turneje The Wall Live 2013 glasovitog Rogera Watersa, stadion je djelomično već spreman za novi glazbeni happening. Zbog predstojećeg koncertnog spektakla, koji će se upriličiti u utorak, a od kojeg značajnu izravnu financijsku korist ima Hajduk (940.000 kuna), na stadionu se obavljaju pripreme za koncert koje su rezultirale ograničenjima.

Bit će zatvoreni južni i dio ulaza na zapadnoj tribini, a na tartan stazi, podno semafora, počela se graditi i pozornica. Sva glazbena događanja usmjerena su isključivo profitu, Hajduk  se nalazi u teškoj financijskoj situaciji. Od koncerata Hajduk će zaraditi oko 2 milijuna kuna!

Od nogometa ionako ne može ništa zaraditi!