Ivan Rakitić: Sve ću reakcije razumjeti, pozitivne i negativne!

Nedjelja, 21. srpnja 2024. 21:23 Napisao/la  SC

Kad mi je vjenčani kum rekao da je gotovo, kada je zaplakao od emocija, sve je bilo rečeno, kaže Rakitić

Ivan Rakitić
Ivan Rakitić

Hajduk je službeno predstavio Ivana Rakitića, jedan od najboljih hrvatskih nogometaša u 21. stoljeću izazvao je veliku euforiju u Splitu:

- Hvala svima, navijačima, mojoj supruzi koja me podržala. Prije tri mjeseca da mi je netko rekao da će se ovo dogoditi, bih se nasmijao. Ali dobio sam priliku vratiti što je Hrvatska meni dala, u tom najljepšem kockastom dresu i to kroz HNL u jedinom klubu u kojemu je bilo moguće. U Splitu imam najbolje prijatelje, Split je moj dom u Hrvatskoj, zato je ovo posebno. Hvala Tommyju što je omogućio i što je njegova želja da budem dio Hajduka. Jedva čekam početi trenirati, da se priključim momčadi. Kad mi je vjenčani kum rekao da je gotovo, kada je zaplakao od emocija, sve je bilo rečeno. Prije 17 godina, kada sam prvi put došao ovdje, nisam mogao ni slutiti ovo. Čista odluka srca, emocija, ljubav. Osjetiš da te žele imati, direktor, predsjednik, Tommy... Od prvog je dana jasno, kazao je Rakitić.

Svjestan je Rakitić da su njegovih dolaskom opet počele priče o tituli prvaka:

- Želim raditi svaki dan, da dam sve od sebe. Tako je od prvog dana u Baselu, svi mi imamo taj gen u sebi da želiš pobijediti sve. Djeci doma na Uno teškog srca djeci puštam, želim ih pobijediti. Tako i ovdje, došao sam da povučem cijelu momčad. Iz utakmice u utakmicu, jednu po jednu... Mogu igrati što god, i desnog beka ako treba. Tu sam da dam sve od sebe. Bitno je da se upoznamo, iz dana u dan da vidimo kako dišemo, rekao je Rakitić.

Na pitaje koliko je spreman ovako je odgovorio:

- Bilo mi je jasno da ću se morati priključiti, želio sam biti najbolje moguće spreman. Nije isto kad treniraš sam i kad si s momčadi. Jako se dobro osjećam, vidjet ćemo ovih dana kad krenem raditi s momčadi. Radio sam zadnjih dana po posebnom programu da to bude što bliže treningu s momčadi. Dođe trenutak kada ti je dosta odmora, treba mi travnjak, suigrači, borba i jedva čekam, ističe Rakitić.

HNL je nasjabija liga u kojoj će igrati:

- Pratio sam HNL, ali nisam insajder. Provest ću sada puno vremena pred kompjuterom. Neće biti problema, naše ljude znam, to je bitno, ostalo ću nadoknaditi.

Evo kakav doček očekuje na hrvatskim travnjacima:

- Da budem iskren, to ćemo vidjeti. Ali jako sam sretan i ponosan da sam tu. Imao sam želju igrati u Hrvatskoj, nema ljepšeg osjećaja nego igrati u svojoj državi. Sve ću reakcije, pozitivne i negativne razumjeti. Tu sam da pomognem Hajduku, Splitu i Hrvatskoj, poručio je Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.