Ivan Bilić predstavio Françoisa Vitalija, Francuz postao sportski direktor Hajduka

Četvrtak, 19. rujna 2024. 19:30 Napisao/la  SC
François Vitali
François Vitali

Hajduk je predatavio novog sportskog direktora, Francuza Françoisa Vitalija predstavio je predsjednik Ivan Bilić.

- Bio je šef skauta, vodio je akademiju, bio je sportski direktor s 25 godina iskustva. Razgovore smo započeli krajem osmog mjeseca, meni se tada svidjelo kako je odgovorio na pitanje o razvoju mladih igrača. Rekao mi je da postoji nogometni klub i platforma za razvoj. Naš je cilj uvijek pobjeđivati, a s njim ćemo pokušati ostvariti tranziciju mladih igrača u prvu momčad. Strategija ostaje ista, biti samoodrživ, razvijati se i pobjeđivati. Mi imamo kvalitetnu situaciju u prvoj momčadi, jako nam je bitno da imamo mir i pozitivnu situaciju u klubu, rekao je Bilić.

- Jako sam sretan na prilici, moj cilj je dokazati iskustvo od 25 godina u Hajduku. Ideja je kreirati pobjednički kolektiv u budućnosti. Objasnio sam predsjedniku viziju koja se uklapa u klupsku strategiju. Nije lako razvijati mlade igrače i pobjeđivati u nizu. Zato se mora pronaći klub koji će razvijati mlade igrače kao što je Mouscron razvijao za Lille za koji sam radio, kaže Vitali.

- Jasno je kakav je trener Gattuso. Moju suradnju s njim vidim kao "win-win" situaciju. Vidio sam protiv Dinama da momčad napreduje, da ima karakter, moja prva impresija je jako dobra, imamo odličnu momčad. Rezultat prve momčadi je ključan za klub, ali i rezultat akademije je jako bitan za klub. Zajedno sa predsjednikom upravom radit ću na osnaživanju prve momčad i ujedno brinuti o akademiji što su najvažniji segmenti rada kluba, rekao je Vitali.

Evo kako je Bilić odabrao Vitalija?

- Sudjelovalo je nekoliko ljudi, sudjelovala je bitna osoba iz sportske komisije. Bilo je nekoliko drugih kandidata. Neki su u budućnosti kandidati za poziciju člana uprave za sport, ali to je malo dalja budućnost o kojoj će odlučivati sportska komisija, rekao je Bilić.

Jedina bitna osoba iz sportske komisije koja poznaje Vitalija je Boro Primorac:

- Poznajemo se, imamo dobru relaciju, potvrdio je Vitali.