Igor Tudor, trener Hajduka: Dobro je da se približava kraj sezone!

Subota, 14. prosinca 2013. 18:44 Napisao/la  Ivan Jelić

Jedan Kramarić koji je prošle sezone za Lokomotivu zabio 15 golova, u Rijeci  sjedi na klupi za pričuve.  To dovoljno govori kakav nam protivnik stiže u goste, naglašava Tudor

Uoči dvoboja sa Rijekom, koji se u nedjelju igra na Poljudu, trener Hajduka Igor Tudor ne može računati na sedmoricu igrača: Sušića i Pašalića (žuti kartoni), Bašića, Milića, Caktaša, Andrijaševića, Maglicu (ozljede). I sam strateg bijelih nije potpuno zdrav, muči ga prehlada:

- Nedostaje nam sedam važnih igrača, nalazimo se u situaciji koja nam se nije dogodila od početka sezone, stoga nije  loše što se približava kraj sezone. Osim što nam mnogo igrača nedostaje i oni koji su kadru nisu u najboljem stanju i formi. Možda nam je to i veći problem. Utakmicu će započeti 4-5 igrača, koji nisu u pravom ritmu, koji su imali dugu pauzu. To me više zabrinjava nego izostanci. S druge strane igra se derbi, ovakve utakmice uvijek izvlače iz igrača nešto više. Očekujem da će pružiti dobru partiju protiv protivnika koji iza sebe ima odličnu polusezonu, kazao je Tudor.

Hajduk već na pet uzastopnih međusobnih ogleda ne zna za pobjedu:

- Ne znam što bih trebao odgovoriti,  možda „Srušit ćemo i tu tradiciju„ kao što smo srušili tradiciju u dvobojima sa Lokomotivom i Istrom 1961.  Rijeka i mi imamo iza sebe više nego dobru sezonu. Neka pobijedi prije svega nogomet i neka pobijedi Hajduk, to je moja želja, govori Tudor.

 Hajduk je doživio debakl u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske u dvoboju sa Dinamo u Maksimiru (0:5), u Stanovima je osvojio samo jedan bod u srazu sa Zadrom:

- Zar je za vas osvojeni  bod u Zadru neuspjeh? Dinamo je osvojio samo jedan bod u Stanovima! To za vas nije neuspjeh? Po čemu je Hajduk bolji od Zadra?, uzvratio je Tudor, koji o Rijeci govori biranim riječima:

- Rijeka je protiv Betisa kao uvijek do sada bila dobra, organizirana, s puno kvalitetnih pojedinaca. Nisu slučajno osvojili 4 boda u Europskoj ligi, trener Matjaž Kek radi odličan posao. Imaju jak i široki igrački kadar, jedan Kramarić koji je prošle sezone za Lokomotivu zabio 15 golova, u Rijeci  sjedi na klupi za pričuve.  To dovoljno govori kakav nam protivnik stiže u goste, naglašava Tudor.

Za Tudora nema dvojbe tko je najbolji igrač Rijeke:

- Leon Benko! Zašto? U svakoj momčadi najvažniji su napadači, oni  zabijaju golove koji donose pobjede i bodove. Zato najviše vrijede. Kada se slaže ekipa, napadači su broj jedan, vratari broj dva, svi ostali su poslije toga, smatra Tudor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.