HNS zatvorio sjevernu tribinu na Poljudu zbog: Bjelica Srbine, čakija ti ne gine!

Srijeda, 13. listopada 2021. 16:50 Napisao/la  SC
HNS zatvorio sjevernu tribinu na Poljudu zbog: Bjelica Srbine, čakija ti ne gine!

Na službenoj stranici Prve HNL objavljena je sljedeća vijest:

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama s utakmica 11. kola HT Prve lige.

HNK Hajduk kažnjen je kao recidivist zatvaranjem sjeverne tribine na jednoj utakmici i jedinstvenom kaznom od 30.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk. U 43. minuti navijačka skupina Torcida bacila je baklju na tartan stazu, a u 62. minuti na tribini zapalila 17 baklji. U izvješću časnika za sigurnost stoji sljedeće: Nakon utakmice tijekom davanja izjave na sjevernoj tribini nalazili su se navijači Hajduka koji su gospodinu Nenadu Bjelici, treneru NK Osijeka, uzvikivali “Bjelica Srbine, čakija ti ne gine...“

NK Osijek kažnjen je kao recidivist jedinstvenom kaznom od 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk. Navijačka skupina Kohorta na istočnoj je tribini u 11. minuti zapalila jednu bljeskalicu, a u 72. minuti zapalila tri baklje i tri bljeskalice. Od 90. do 93. minute tribina istok skandirala je: “Pajaču, cigane!”.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.