HAJDUKOVO PRIOPĆENJE

Zdravko Mamić omalovažava projekt kluba i navijača

Srijeda, 20. veljače 2013. 19:36 Napisao/la  SC

Takvim porukama nedvojbeno se nanosi i velika šteta u snižavanju tenzija između nogometnog juga i sjevera, reagira Hajduk 

Marin Brbić, predsjednik Hajduka, reagirao je na izjavu Zdravka Mamića, koji je na sjednici Skupštine GNK-a Dinamo udrugu Naš Hajduk nazvao fantomskom. Hajduk je napisao sljedeće priopćenje za javnost:

Žao nam je što u tjednu najvećeg derbija hrvatskog sporta, kad bismo s radošću i nestrpljenjem trebali očekivati dvoboj naše najbolje dvije momčadi, nekorektnim i ničim izazvanim izjavama izvršni predsjednik Dinama proziva navijače koji će u nedjelju velikom većinom ispuniti poljudski stadion.

Izjavom kako je “Naš Hajduk”, između ostalog “fantomska udruga”, usred sjednice Skupštine jednog sasvim drugog kluba, izravno se grubo vrijeđa i Hajduk kao 102-godišnjak, klub i institucija, te svi njegovi članovi bez čije bi se nazočnosti na svim stadionima zajedničke nam MAXtv Prve lige prosjek gledatelja brojao u “nekoliko stotina”, a nogomet koji se igra zbog publike imao puno manje smisla.

“Naš Hajduk” čine navijači i članovi Hajduka, kluba s uvjerljivo najvećim brojem gledatelja na stadionima i sezonskih pretplatnika u Hrvatskoj, kojima je od strane većinskog vlasnika, Grada Splita, dana mogućnost da transparentno, demokratskim glasovanjem izaberu članove Nadzornog odbora kluba. Izbori su i provedeni, prema vrlo jasnim kriterijima i bez ikakvih privilegija, izabrani su časni pojedinci, ugledni građani Republike Hrvatske, koji su vrlo uspješni u svojim poslovima a interes u Hajduku im je samo ljubav. Isti taj Nadzorni odbor je transparentno, putem javnog natječaja birao i predsjednika Uprave.

“Naš Hajduk” je preusmjerio Hajduk u jednom novom pravcu za kojeg svi zajedno duboko vjerujemo kako je put ozdravljenja, a našu povezanost s navijačima, zbog kojih i za koje i postoji naš klub, smatramo najvećim blagom. Ponosni smo na činjenicu da imamo najgledaniju momčad u MAXtv Prvoj ligi, da je poljudski prosjek navijača po posjećenosti uvjerljivo najveći u domaćem nam natjecanju.

Smatramo stoga riječi Dinamova izvršnog predsjednika grubom povredom poslovne korektnosti, sportskog fair-playa i omalovažavanje cijelog ovog Hajdukova projekta u kojem su jedinstveni klub i navijači. Takvim porukama nedvojbeno se nanosi i velika šteta svim naporima u snižavanju tenzija između nogometnog juga i sjevera zajedničke nam domovine, stoji u Hajdukovu priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.