Hajduk sam odlučuje o sebi, pobjeda jamči europski plasman

Utorak, 18. svibnja 2021. 15:35 Napisao/la  Toni Bilić
Paolo Tramezzani
Paolo Tramezzani

Hajduk o svojoj europskoj sudbini odlučuje sam.

I to je za bijele najbolja i najvažnija vijest prije posljednjeg prvenstvenog kola i sraza s Lokomotivom na svom travnjaku.

Samo ih pobjeda na „lokosima“ vodi u novoformiranu Konferencijsku ligu, svaki drugi ishod značio bih da Hajduk nakon 15 godina propušta europska natjecnja.

Ogled s Lokomotivom, koja se bori za ostanak, višestruko je važan kako za klub tako za stručni stožer, posebice igrački kadar.

Za klub ponajprije s financijskog aspekta, zavisno dokle momčad dogura, to je više novaca.

Otvara se mogućnost sklapanja novih sponzorskih ugovora, zarade od prodaje ulaznica ako epidemiološke mjere to dozvole.

Europske utakmice Hajduka uvijek su bile mamac za navijače, tribine poljudske ljepotice u ppravilu su bile dobrano ispunjene.

Dvoboj s momčadi iz Kranjčevićeve ulice od izuzetne je važnosti za stručni stožer, prije svega za trenera Paola Tramezzanija, koji je doveo momčad na korak do Europe iako je igra, osim u ogledima s Rijekom, Dinamom i Goricom, podsjećala na igru iz vremena Igora Tudora, Harija Vukasa, Bore Primorca...

Talijanskom strategu je ovo posljednja kvalifikacijska utakmica za mogući ostanak na klupi bijelih, plasman u Europu umnogome bi mu pridonijeli boljoj poziciji u razgovoru s predsjednikom Jakobušičem i sportskim direktorom Nikoličiusom.

Treba sačekati subotu i posljednje, nikada neizvjesnije kolo HNL–a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.