Hajduk predstavio bivšega igrača Osijeka, stiglo ciljano pojačanje

Ponedjeljak, 04. rujna 2023. 18:36 Napisao/la  SC
Žaper i Jakobušić
Žaper i Jakobušić Foto: HNK Hajduk/Facebook

HNK Hajduk objavio je sljedeću vijest:

HNK Hajduk i NK Osijek postigli su dogovor o transferu 25-godišnjeg veznog igrača Mihaela Žapera koji je s Bijelima potpisao ugovor do ljeta 2028. godine! Novo Hajdukovo pojačanje nosit će dres s brojem 6 te se odmah priključuje treninzima prve momčadi.

Mihael je rođen u Osijeku 11. kolovoza 1998. godine, prve nogometne korake napravio je u osječkoj Olimpiji te se kao 12-godišnjak priključio Osijeku gdje je prošao sve mlađe uzrasne kategorije. Cijelu dosadašnju seniorsku karijeru proveo je u Osijeku u čijim je redovima upisao preko 160 službenih utakmica, uključujući 15 za drugu momčad. U prošloj sezoni je bio kapetan prve momčadi Osijeka, a nastupajući za klub s Drave 18 puta se upisao za u strijelce, dok je 12 puta asistirao suigračima za golove. Za U-21 reprezentaciju Hrvatske upisao je 6 nastupa.

- Mihael je već duži period naš ciljani igrač i vjerujemo da će biti pojačanje za našu momčad. Pokazao je veliku želju za dolaskom u Hajduk, tu posebno mislim na činjenicu da je odbio bolje ponude kako bi došao u naš klub. Cijelu karijeru igrao je za Osijek, produkt je njihove nogometne akademije te posjeduje liderske karakteristike zbog kojih je bio u statusu kapetana momčadi. Profil je igrača kojem je osnovna pozicija zadnji vezni, odnosno druga "šestica" u paru dva zadnja vezna na poziciji box to box igrača. Kvalitetno može igrati i na poziciji centralnog veznog, a po potrebi i na mjestu stopera. Dovođenjem Mihaela Žapera našem treneru pružamo mogućnost šireg izbora igrača u veznoj liniji, što nam je nužno za održavanje kvalitete tijekom cijele natjecateljske sezone te ostvarivanje zadanih ciljeva. S obzirom da je igrač već otprilike tri mjeseca van momčadskog trenažnog procesa i utakmica, treba će mu određeni period za adaptaciju i dosezanje optimalne razine forme, ovako je novo pojačanje opisao sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Fantastičan osjećaj, hvala svima na dobrodošlici, smatram da sam jako dobro primljen za početak i jedva čekam priključiti se momčadi i krenuti u trenažni proces. Drago mi je da će Hajduk dobiti slavonski štih, najprije Filip Uremović pa ja, to tako treba biti, jako sam sretan što se ovo realiziralo. Ovim putem se želim zahvaliti Osijeku, svim ljudima tamo, dijete sam tog kluba. Veliko hvala svim trenerima, suigračima, čistačicama, svim ljudima koji tamo rade. Sada je došlo vrijeme za ići dalje, ovdje sam došao pomoći ekipi ostvariti ciljeve, kao i svoje osobne ambicije. Stvarno mislim da će ovo biti lijepa priča, istaknuo je Žaper nakon potpisa za Bijele.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.