Hajduk poražen od Wolfsbergera, Kouassi jedini strijelac za bijele

Četvrtak, 24. siječnja 2013. 18:31 Napisao/la  I. J.

Prijateljska utakmica: Hajduk - Wolfsberger 1:3 (Kouassi 51'/Ritscher 12', Topčagić  32',  Liendl 44') 

HAJDUK- WOLFSBERGER 1:3

Strijelci: 0:1 Ritscher (12'), 0:2 Topčagić (32'), 0:3 Liendl (44'), 1:3 Kouassi (51')

HAJDUK: L.Kalinić, Vršajević, Milović, Jonjić, Stojanović, Milić, Lima, Oremuš, Andrijašević, Caktaš, Vuković (još su igrači: Jozinović, Tomaš, Nižić, Cassio, Sušić, Jakoliš, Maglica, Kiš, Kouassi).

Hajduk je doživio  poraz na pripremama u Antalyji, bijeli su poraženi od Wolfsbergera, trenutno šestoplasirane momčadi austrijskog prvenstva. Trener Splićana Mišo Krstičević na travnjak je poslao gotovo najbolju momčad, nedostajali su vratar Blažević, te kapetan Maloča koji se zbog ozlijede palca desne noge vratio u Split. Nakon 12 minuta igre Austrijanci su poveli. Čuvar mreže bijelih Kalinić kratko je odbio loptu koja je išla prema njegovom golu i Ritscheru nije bilo teško da je s pet metara pošalje u gol.

Mogli su Splićani izjednačiti rezultat u 21. minuti, Caktaš je izašao sam pred vratara Dobnika, no nije ga uspio nadmudriti. U izglednoj prigodi u 30. minuti našao se Vršajević, ali nakon njegovog udarca lopta je prošla pored gola. Svoj drugi pogodak gosti su postigli u 32. minuti. Topčagić je pucao sa 16 metara, a Kalinić je bio nemoćan. Inače, bio je to tek drugi udarac igrača WAC-a prema vratima bijelih.

Isti igrač u 35. minuti mogao se po drugi puta upisati u listu strijelaca, izašao je sam pred vratara Kalinića, ali ga nije uspio svladati. U samom finišu prvog dijela, u 44. minuti  Austrijanci su postigli svoj treći  pogodak. Mrežu Splićana udarcem s desetak metara zatresao je Liendl. U drugom poluvremenu Krstičević je promijenio gotovo cijelu momčad, bijeli su uspjeli preko Kouassija u 51. minuti smanjiti uvjerljivo vodstvo gostiju.

Pucao je Jozinović s 18 metara, vratar Dobnik odbio je loptu koja je došla do Kouassija, a napadač iz Obale Bjelokosti s desetak metara pogodio je mrežu gostiju. Do kraja susreta Hajduk je bio bolja momčad, stopostotnu priliku promašio je u 75. minuti Sušić kada je pucao glavom iz blizine, ali je bio neprecizan.

Prije četri dana RNK Split s uvjerljivih 4:0 pobijedio je Wolfsberger.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.