Hajduk pobijedio Široki Brijeg, Abdoulie Sanyang službeno predstavljen

Četvrtak, 18. srpnja 2024. 21:09 Napisao/la  T. B.
Hajduk  pobijedio Široki Brijeg, Abdoulie Sanyang  službeno predstavljen
Foto: HNK Hajduk

Hajduk je pobjedom nad Širokim Brijegom zaključio odigravanje prijateljskih pripremnih utakmica pred novu sezonu.

Najprije je jutros jedna momčad Hajduka pobijedila Croatiju Zmijavci rezultatom 2:0, druga ekipa je bila bolja pod Širokobriježana.

Domaćini su do vodstva stigli u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, strijelac je bio Capan.

Na otvaranju drugog dijela Šošić na asistenciju Durdova zatresao mrežu gostiju.

Pobjedu je zaključio Brajković golom u završnici susreta.

HAJDUK: Kalinić (68 Buljan), Moufi, Uremović, Prpić, Melnjak, Skoko, Capan Durdov (68 Brajković), Šošić (68 Kavelj), Kalik, Livaja

ŠIROKI BRIJEG: T. A. Tomić, Pranjić, Senić, Musa, Ćorić (59 Jelavić), Taraba, T. Tomić (80 Prusina), Zlomislić, Čavar, Chinedu (59 Krpan), Bagarić

Pripremna utakmica: Hajduk - Široki Brijeg 3:0 (Capan 45, Šošić 58, Brajković 77)

Hajduk je u četvrtak ovako predstavio novog igrača:

Abdoulie Sanyang "Bamba" novi je krilni napadač Hajduka nakon što je s Grenoble Foot 38 dogovoren njegov transfer na Poljud. Sanyang je za Bijele potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, a nosit će dres s brojem 24.

Sanyang ima 25 godina, rođen je 5. svibnja 1999. godine u Serekundi u Gambiji gdje je i započeo nogometnu karijeru u Superstars Akademiji, a 2018. godine otisnuo se u Europu zaigravši za bugarski Hebar. Nakon toga igrao je za belgijske Lommel i Beerschot, a posljednje dvije sezone bio je član Grenoble Foot 38 koji se natječe u drugoj francuskoj ligi. U prošloj sezoni odigrao je 31 utakmicu za Grenoble. Novi krilni napadač Bijelih do sada je 10 puta nastupio za nacionalnu vrstu Gambije.

- Abdouli je profil invertiranog desnog krila što nam je bila prioritetna pozicija u aktualnom prijelaznom roku. Radi se o igraču odličnih brzinskih sposobnosti, dobrog driblinga i kretnji po dubini. U procesu skautinga je već dvije godine, a trener Gattuso i njegov stožer označili su ga kao igrača kojeg žele imati kao opciju na poziciji desnog krila, istaknuo je sportski direktor Nikola Kalinić.