Hajduk pobijedio Široki Brijeg, Abdoulie Sanyang službeno predstavljen

Četvrtak, 18. srpnja 2024. 21:09 Napisao/la  T. B.
Hajduk  pobijedio Široki Brijeg, Abdoulie Sanyang  službeno predstavljen
Foto: HNK Hajduk

Hajduk je pobjedom nad Širokim Brijegom zaključio odigravanje prijateljskih pripremnih utakmica pred novu sezonu.

Najprije je jutros jedna momčad Hajduka pobijedila Croatiju Zmijavci rezultatom 2:0, druga ekipa je bila bolja pod Širokobriježana.

Domaćini su do vodstva stigli u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, strijelac je bio Capan.

Na otvaranju drugog dijela Šošić na asistenciju Durdova zatresao mrežu gostiju.

Pobjedu je zaključio Brajković golom u završnici susreta.

HAJDUK: Kalinić (68 Buljan), Moufi, Uremović, Prpić, Melnjak, Skoko, Capan Durdov (68 Brajković), Šošić (68 Kavelj), Kalik, Livaja

ŠIROKI BRIJEG: T. A. Tomić, Pranjić, Senić, Musa, Ćorić (59 Jelavić), Taraba, T. Tomić (80 Prusina), Zlomislić, Čavar, Chinedu (59 Krpan), Bagarić

Pripremna utakmica: Hajduk - Široki Brijeg 3:0 (Capan 45, Šošić 58, Brajković 77)

Hajduk je u četvrtak ovako predstavio novog igrača:

Abdoulie Sanyang "Bamba" novi je krilni napadač Hajduka nakon što je s Grenoble Foot 38 dogovoren njegov transfer na Poljud. Sanyang je za Bijele potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, a nosit će dres s brojem 24.

Sanyang ima 25 godina, rođen je 5. svibnja 1999. godine u Serekundi u Gambiji gdje je i započeo nogometnu karijeru u Superstars Akademiji, a 2018. godine otisnuo se u Europu zaigravši za bugarski Hebar. Nakon toga igrao je za belgijske Lommel i Beerschot, a posljednje dvije sezone bio je član Grenoble Foot 38 koji se natječe u drugoj francuskoj ligi. U prošloj sezoni odigrao je 31 utakmicu za Grenoble. Novi krilni napadač Bijelih do sada je 10 puta nastupio za nacionalnu vrstu Gambije.

- Abdouli je profil invertiranog desnog krila što nam je bila prioritetna pozicija u aktualnom prijelaznom roku. Radi se o igraču odličnih brzinskih sposobnosti, dobrog driblinga i kretnji po dubini. U procesu skautinga je već dvije godine, a trener Gattuso i njegov stožer označili su ga kao igrača kojeg žele imati kao opciju na poziciji desnog krila, istaknuo je sportski direktor Nikola Kalinić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.