Hajduk do 31. ožujka UEFA-i mora dostaviti urednu poslovnu bilancu

Četvrtak, 28. ožujka 2013. 13:07 Napisao/la  Ivan Jelić

Nakon posljednjeg dana mjeseca ožujka sa Poljuda treba otići kompletna dokumentacija u Nyon

Do 31.ožujka Hajduk treba srediti financijsko poslovanje, dogovoriti način i isplatu dugovanja vjerovnicima kako bi na taj način ispunio financijski fair-play UEFA-e kao što traži službeni Nyon. Bez ispunjena financijskog fair-playa bijeli ne bi mogli naredne sezone igrati u Europskoj ligi.

S većinom vjerovnika dogovoren je način isplate dugovanja. Ostalo su još dva vjerovnika: HNK Šibenik kojemu Hajduk duguje 4,7 milijuna kuna na me transfera Ante Rukavine u Panthinaikos te nekadašnji igrač Almir Turković kojemu Hajduk duguje 600.000 kuna. Turković bi trebao potpisati suglasnost da će pričekati još neko vrijeme. Ako se odluči na promptnu isplatu, predsjednik Hajduka Marin Brbić treba do nedjelje 31. ožujka pronaći sredstva.

Naime, nakon posljednjeg dana mjeseca ožujka sa Poljuda treba otići kompletna dokumentacija u Nyon kako bi ljudi iz UEFA-e, koji su zaduženi za praćenje financijskog fair-playa, detaljno pregledali poslovanje Hajduka. Da ne bi bilo pogrešnog tumačenja, Splićani su dobar dio dugovanja uspjeli isplatiti vjerovnicima, no s velikim brojem njih su se pismeno dogovorili o načinu i dinamici isplate dugova, što znači da je klub sa Poljuda jako daleko od izlaska iz teške financijske situacije u kojoj se nalazi.

Procurila je neslužbena informacija kako bi Al Ittihad, klub u koji je prošlog ljeta iz Hajduka otišao Anas Sharbini, mogao od kraja mjeseca početi isplaćivati novce od transfera vrijednog 1,8 milijuna eura .

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.