HAJDUK - DINAMO Igor Tudor: Hajduk neće igrati s 10 igrača na svojoj polovici igrališta

Utorak, 17. prosinca 2013. 21:50 Napisao/la  Ivan Jelić

Protiv Rijeke imali smo posjed 70 prema 30, ponosan sam na to. Drugo poluvrijeme je jedno od naših boljih drugih poluvremena tijekom dosadašnje sezone, kaže Tudor

Boljeg protivnika za kraj sezone u nekim drugim uvjetima Hajduk nije mogao poželjeti od gostovanja Dinama. Protiv aktualnog prvaka na rasporedu je uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske, a modri imaju veliku gotovo nedostižnu prednost nakon prvih devedeset minuta igre. Mogu bijeli prirediti čudo, jer čuda se događaju.

- Treba biti realan i kazati da je rezultat najvjerojatnije nedostižan. Međutim mi želimo odigrati jednu pravu utakmicu, to je naš cilj, a onda što se dogodi. Ne znam koliko se puta u povijesti nogometa događalo da se taj prednost stigne i prestigne. Vjerojatno malo puta, no želimo parirati Dinamu, želimo igrati na vrhuncu svojih mogućnosti u ovom trenutku, riječi su trenera Hajduka Igora Tudora.

Drugo poluvrijeme protiv Rijeke igrači su odigrali hrabro, hajdučki. Može li to biti putokaz za uzvrat s Dinamom?

- Nismo mi loše odigrali niti prvo poluvrijeme protiv Rijeke, no gosti su nam iz dvije prilike zabili dva gola. Bila su to dva pojedinačna bljeska njihovih klasa, i to je sve što su napravili. Mi smo imali 'mrtvu' šansu Bencuna na početku susreta, a osim toga posjed lopte je bio 73-27 posto u našu korist. Ponosan sam na to. Drugo poluvrijeme je jedno od naših boljih drugih poluvremena tijekom dosadašnje sezone. Na Maksimiru smo izgubili sa 0:5 ali posjed lopte je bio 50-50. Hajduk nikada neće igrati na način da 10 igrača bude iza centra, uvijek ćemo igrati napadački .

Bivši napadač Bijelih a sada član modrih Duje Čop nakon maksimirskog sraza izjavio je kako je visoka pobjeda dijelom i spoznaja da hajdukovci nisu u stanju igrati ritmom nedjelja-srijeda.

- Jednim dijelom je u pravu. Ekipa koja ima kvalitetnije pojedince može u tri dana s jednakim utroškom energije odigrati dvije utakmice, kaže Tudor.

Kapetana Dinama  Josipa Šimunića FIFA je kaznila s deset utakmica zabrane igranja, Može li se ta kazna odraziti na situaciju u svlačionici modrih?

- Ne bih to želio komentirati. Joe je jedan dobar igrač i čovjek i nije moje da komentiram te stvari.

Kakva će biti priprema za utakmicu  hoćete li možda igračima savjetovati da od prve minute krenu svim snagama prema protivničkim vratima?

- Kako ćemo ući u utakmicu , odnosno na koji ćemo način zaigrati igrače ću upoznati na sastanku . Neka to ostane naša tajna.

Modri imaju veliku prednost i već se vide u poluzavršnici, očekujete li da oni ipak u utakmicu uđu malo opuštenije?

- Dinamo ima svoje vrhunske klase i sigurno neće zaigrati opušteno.

Bit će ovo peti međusobni susret bijelih i modrih. Teško će biti nadoknaditi prednost, no bilo bi lijepo oprostiti se od vjernih navijača makar i minimalnom pobjedom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.