FIFA napokon odobrila tehnologiju na gol-linijama, premijera na klupskom SP-u u prosincu

Četvrtak, 05. srpnja 2012. 20:08 Napisao/la  SC

Tehnologija će se premijerno koristiti na Svjetskom klupskom prvenstvu u Tokiju u prosincu ove godine, na Konfederacijskom kupu 2013. i  na SP-u 2014. godine u Brazilu

Krovna organizacija svjetskog nogometa FIFA odobrila je uvođenje tehnologije na gol-linijama. Odluku je na sastanku u Zürichu glasovanjem donio Međunarodni nogometni odbor (IFAB), koji čine FIFA, te engleski, škotski, velški i sjevernoirski nogometni savez.

Tehnologija će se premijerno koristiti na Svjetskom klupskom prvenstvu u Tokiju u prosincu ove godine, zatim na Konfederacijskom kupu 2013. godine i potom na SP-u 2014. godine u Brazilu. Odobreno je korištenja dva sustava, Hawk-Eyea i GoalRefa. Kod prvoga će biti postavljene kamere unutar gola, dok se drugi sustav bazira na mikročipu smještenom u lopti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.