Slaven Bilić na Poljudu: Dinamo i Rijeka nisu hrvatska realnost, kladim se da bi Talijani radije igrali pred publikom

Utorak, 09. lipnja 2015. 20:48 Napisao/la  Ivan Jelić

Ne smijem previše govoriti, ali zna se da sam potpisao za West Ham. Sretan sam, neki pišu da mi je to bio san, ali nije san nego ambicija, kaže Bilić

Slaven Bilić pojavio se na treningu hrvatske reprezentacije nedugo nakon što je objavljena službena vijest da je postao menadžer West Hama. Zadržao se Biliću razgovoru s Nikom Kovačem i njegovim suradnicima, s igračima i neizbježno s novinarima:

- Na odmoru sam pa sam iskoristio prigodu da posjetim ljude koje volim i s kojima sam radio. Dugo ih nisam vidio, sada sam navijač i nadam se da će reprezentaciji nastaviti pozitivan niz. Mi smo bez nekoliko važnih igrača, bez Modrića ne može ni Real Madrid. Ćorluka je vođa, glavni igrač obrane i sigurno će nedostajati, kao i Lovren koji je znao uskakati baš umjesto Ćorluke. Ali, imamo igrače koji su dobri, imamo Ivana Rakitića koji je veliki igrač, nedvojbene kvalitete i zbog kojeg mi je izuzetno drago da je osvojio naslov prvaka Europe. On je primjer pravog profesionalca, rijetko sam vidio takvu predanost poslu sigurno da je zaslužio ovo što mu se dogodilo, rekao je novi menadžer West Hama.

- Ne smijem previše govoriti, ali zna se da sam potpisao. Sretan sam, neki pišu da mi je to bio san, ali nije san nego ambicija. Idem u na neki način u svoj klub, jer sam tamo proveo dio igračke karijere, ponosan sam što sam dobio priliku, ali i veliku odgovornost. Jedva čekam da se počnemo natjecati sa kremom, jasno da ću dati sve od sebe da s West Hamom postignem što bolje rezultate, govori Bilić.

O utakmici pred praznim tribinama Bilić kaže sljedeće:

- To je žalosno, jer nitko nije pobjednik. Kladim se da se pita Talijane, pogotovo jer nije utakmica koja previše odlučuje, da bi radije igrali pred publikom. Trebalo bi se dogoditi čudo da se jedni i drugi ne plasiramo na EURO, a ovako će se igrati u antinogometnom ambijentu. to je loše za utakmicu ovakve razine, nekako bi shvatio da se zatvorio dio tribina, ali ovo nije dobro za nikoga, smatzra Bilić.

Naravno da se na Poljudu govorilo o Hajduku:

- Znam Burića, našeg Šoltu, malo je stariji od mene. Znam ga kao igrača Splita, kao velikog borca, kao čovjeka koji je otišao vani, a nije bio igrač Hajduka ni reprezentacije i igrao je u jakim klubovima po Njemačkoj. Nakon karijere ostati toliko dugo u njemačkom nogometu nije nimalo lako, treba mu odati priznanje. Mogao bi biti taj, ali često znam reći da nije trener glavni problem Hajduka, niti je to ikada bio veliki problem. Cijela situacija oko Hajduka je takva kakva je, to je preslika društva u kojem vlada neimaština, gdje jedino dva kluba kao Dinamo i Rijeka funkcioniraju. Ali, nisu oni hrvatska realnost. Dok Hajduk to ne riješi, nema napretka, zaključio je Bilić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.