HNL

Šibenik ponovo postao prvoligaš

Nedjelja, 02. lipnja 2024. 19:41 Napisao/la  SC

Šibenik pobijedio Zrinski u Gradskom vrtu

Šibenik ponovo postao prvoligaš
Foto: Facebook

Nogometaši Šibenika opet su postali prvoligaški nakon što su u zadnjem kolu pobijedili Zrinski u punom Gradskom vrtu.

Igrači Šibenika odmah se nametnuli stavom pobjednika, od prve minute preuzeli su inicijativu u utakmici koju su morali pobijediti da bi osvojili titulu prvaka i promociju u Prvu HNL.

U 35. minuti Korov je u kaznenom prostoru rukama zaustavio Cvijanovića, sudac Jović pokazao je na bijelu točku, VAR soba potvrdila je kazneni udarac koji je sigurno realizirao Majić.

U 41. minuti Korov je u kaznenom prostoru gostiju pokušao iznuditi kazneni udarac, dobio je drugi žuti karton, Zrinski je ostao s desetoricom igrača.

Dvojicu igrača promijenio je nakon odmora trener Šibenika, Carević je s igračem više odmah počeo igrati oprezno, ništa nije htio prepustiti slučaju.

Zrinski je s igračem manje bezuspješno pokušavao nešto učiniti kroz veći posjed lopte, Šibenik je stajao u niskom bloku i čekao priliku za potvrdu pobjede.

U 77. minuti Božić je atraktivnim udarcem s 18 metara loptu poslao o grede u mrežu čime je potvrdio povratak u prvu ligu.

Na kraju utakmice u utakmici visokih tenzija popustili su živci, u 90. minuti zbog drugoga žutoga kartona u svlačionicu je morao Mate Stanić.

U sudačkoj nadoknadi nakon jednog prekršaja sukobili su se igrači obiju momčadi, sudac je pokazao još tri crvena kartona.

U prvom poluvremenu nakon Majićeva pogotka dogodio se fizički sukob u VIP loži, morala je intervenirati policija.

ZRINSKI: Mar. Stanić, Unušić (68 Ćubel), Dalić, Eškinja, P. Stanić (58 Jelavić), Mat. Stanić, Stranput (80 Vinogradac), Korov, Horvat (58 Svržnjak), Pekarić, Dogan

ŠIBENIK: Đaković, Perić (60 Pavičić), Punčec, Gačić, Kolega (46 Brajković), Pozo, Marijanović, Cvijanović (46 Dujmović), Torres (69 Božić), Majić, Toševski (78 Osmanković)

Utakmica 34. kola Prve NL: Zrinski - Šibenik 0:2 (Majić 35-11m, Božić 77)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.