PRVA NL

Orijent prvim domaćim porazom ostao pri dnu ljestvice

Subota, 26. kolovoza 2023. 19:15 Napisao/la  SC

Orijent nije iskoristio jednu veliku šansu (Faal), stvorio je  nekoliko prigoda, oštećen je za kazneni udarac, što će se brzo zaboraviti

Orijent prvim domaćim porazom ostao pri dnu ljestvice

Prva NL - 3. kolo

ORIJENT - VUKOVAR 1991 0:1

Igralište Krimeja. Gledatelja: 200

Sudac: Filip Cindrić (Nova Kapela)

Strijelac: 0:1 Knoll (16)

Žuti kartoni: Andračić (Vukovar 1991)

ORIJENT: Margan, Švrljuga (59 Simčić), Milanović, Tadejević, Bodetić, Mulac, Putnik (74 Zuliani), Črnko, Bubnjar, Monjac, Gajzler (59 Faal)

VUKOVAR 1991: Sajko, Jukić, Andačić, Bungić, Rugašević, Baltić, Ross (46 Gonzalez), Jara, Mustedanagić (69 Pelko), Capitani (46 Radošević), Knoll

Nogometaši Orijenta doživjeli su prvi domaći poraz, nakon tri kola riječki klub ima samo jedan bod!

Vukovar 1991 je nakon dva poraza ostvario prvu pobjedu u utakmici tijekom koje je samo uzeo ponuđeno, ništa posebno vrijedno pobjede nije pokazala gostujuća momčad.

Utakmica odigrana po velikoj vrućini mogla je više zadovoljiti ritmom nego sadržajem, što se moglo očekivati od utakmice dviju momčadi opterećene lošim početkom sezone.

U 16. minuti Jara je ubacio zdesna, Knoll je ostao sam na 9 metara od vratiju, zakasnio je Milanović, napadač Vukovara 1991 nije dobro zahvatio loptu koja se od trave odbila i završila let u desnom Marganovu kutu - 0:1.

Nakon primljenog pogotka momčad Orijenta očekivano je preuzela inicijativu, do kraja utakmice pokušavala je kroz pas-igru stvoriti višak, nije iskoristila jednu veliku šansu (Faal), imala je još nekoliko prigoda, oštećena je za kazneni udarac, što će se brzo zaboraviti.

U prvom dijelu Orijent je pretežito u završnicu ulazio po desnoj strani gdje su se prema opisu radnih mjesta nalazili Monjac i Švrljuga, ali je malo toga konkretnog učinila domaća momčad, prijetnje udarcima izvana ostale su prijetnje.

U 26. minuti Švrljuga je uputio snažno loptu iskosa zdesna prema Sajku, odbio je vratar gostiju loptu, Bubnjar je natrčao s lijeve strane, odbila se lopta od bloka prije nego što je sudac Cindrić dosudio zaleđe u tom trenutku pasivng Gajzlera, koji nije utjecao na igru, niti je smetao vrataru.

Nije sudac u 26. minuti oštetio Orijent, jer lopta nije završila u mreži kao što je mogla završiti da je u 18. minuti dosudio kazneni udarac nakon što je lopta Rugaševića pogodila u ruku.

U drugi dio nešto je odlučnije ušla domaća momčad, u 47. minuti Švrljuga je ubacio zdesna, Bubnjar i Gajzler natjerali su Sajka na odlučnu intervenciju.

U 55. minuti Bodetić je ubacio slijeva, Gajzler u ravni prve vratnice nije dobro zahvatio loptu glavom u ne baš idealnoj poziciji.

U 60. minuti Faal nije iskoristtio najbolju priliku domaćina, netom što je ušao u igru pobjegao je stoperima gostiju, dotrčao do kaznenog prostora i sa 17 metara promašio prazna vrata, koja je napustio pogrešno istrčali Sajko.

Nakon petnaestak minuta gosti su stvorili prvu priliku, Margan je u 62. minuti obranio zicer nakon Rugaševićeva ubačaja slijeva.

Stalna dominacija domaće momčadi u posjedu lopte na kraju se svela na dojam da je Orijent više pokazao od Vukovara 1991, ali nogomet se igra za pogotke.

U 80. minuti Gonzalez je po lijevoj strani kaznenog prostora izašao sam ispred Margana, promašio je cilj u pokušaju loba, gosti nisu iskoristili još jednu veliku priliku.

Zadnjih petnaestak minuta Orijent je još više pojačao pritisak, koji nije bio toliko jak da bi obrana gostiju pogriješila.

U 83. minuti Bodetić je snažnim udarcem s 25 metara slijeva lijevom nogom pogodio suprotnu vratnicu, Monjac (88) je iz slobodnog udarca zatresao vanjski dio mreže.

Rezultati 3. kola:
Šibenik - BSK 3:0
Zrinski Osječko 1664 - Solin 3:0
Orijent - Vukovar 1991 0:1
Cibalia - Jarun 3:1
Dugopolje - Croatia Zmijavci 1:1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.