NK Zadar suspendiran zbog dugova, klubu u vlasništvu Grada Zadra prijeti gašenje

Četvrtak, 15. listopada 2015. 19:59 Napisao/la  SC

Zadar je prošle sezone ostao bez prvoligaške licencije i ispao u drugu ligu


NK Zadar je zbog neplaćenih sudačkih taksi u iznosu od oko 70 tisuća kuna suspendiran, neizvjesno je hoće li u subotu igrati Vinkovacima. Ako zbog suspenzije ne odigraju dvije utakmice u sezoni, klub dolazi pred vrata stečaja i gašenja.

Igrači su osamljeni, mjeseci žive od obećanja i traže pomoć Grada Zadra:

- Kao što je poznato, igrači NK Zadra već duže vrijeme nastupaju bez ikakvih naknada, a klubu danas prijeti gašenje zbog svega 70-ak tisuća kuna duga prema HNS-u. Želimo promjene kako ne bi došlo do gašenja kluba koji nosi ime svoga grada i koji je dao puno velikih igrača. Na kraju, naš je prijatelj Hrvoje Ćustić dao svoj život igrajući za klub. Uprava koja danas vodi klub dovela nas je pred gašenje, stoga se nadamo da će Grad kao većinski vlasnik postaviti nove ljude u klub koji će ga postaviti na zdrave temlje, rekao vratar Tomo Gluić na konferenciji za novinare kojoj su nazočili Josip Butić, Zvonimir Jurić, Jakov Surać, Želimir Terkeš, Jure Jerbić, Josip Bilaver, Lovre Čirjak, Vlatko Blažević i Ivan Tokić.

Momčad predvođena Josipom Butićem i stručnim stožerom skuplja bodove "spasa", ali Uprava kluba ne može podmirivati troškove natjecanja u Drugoj HNL. Grada Zadra većinski je vlasnik paketa dionica, Reno Sinovčić najveći je pojedinačni dioničar i godinama vodi klub. Nakon podizanja optužnice Sinovčić je dao ostavku na sve funkcije u Klubu, otada nitko ništa ne poduzima.

Zadar je prošle sezone ostao bez prvoligaške licencije i ispao u drugu ligu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.