SENZACIJA U KUPU

Zadar u produžecima eliminirao Dinamo

Utorak, 30. listopada 2012. 17:51 Napisao/la  SC

Utakmice 1/8 Kupa: Dinamo - Zadar 2:3, Zagreb - Zelina 1:2

1/8 Kupa Hrvatske

DINAMO – ZADAR 2:3

Stadion Maksimir. Gledatelja: 500

Sudac: Ivo Krečak (Šibenik)

Strijelci: 1:0 Beqiraj (43), 2:0 Čop 45, 2:1 Perica (83), 2:2 Perica (86), 2:3 Ivančić (98)

DINAMO: Kelava, Puljić, Ibanez, Vida, Calello, Sammir, Vrsaljko, Carrasco (56 Krstanović), Alispahić, Beqiraj (71 Tomečak), Čop

ZADAR: Gluić, Vasilj, Sarić, Šimurina, Gržan, Jerbić, Tokić (37 Begonja), Perica, Prahić, Heister (68 Banović), Muić (58 Ivančić)

Nogometaši Zadra ostvarili su jedan od najvećih uspjeha u ranijoj klupskoj povijesti eliminiravši Dinamo u 1/8 Kupa u produžecima utakmice odigrane u Maksimiru.

Do 83. minute ništa nije slutilo senzaciju, Dinamo je vodio 2:0 pogocima Beqiraja i Čopa iz prvog poluvremena. A onda je Perica u samo tri minute postigao dva pogotka i izjednačio rezultat što je značilo produžetke.

Novi šok uslijedio je u 98. minuti kada je napadač Zadra iskoristio slabosti u modroj obrani i postigao vodeći pogodak za Zadar.

Dinamo je do kraja utakmice pritiskao, na teren se u jednom trenutku spustio i Zdravko Mamić, koji je pokušao ohrabriti igrače ali senzaciju nije mogao spriječiti. Najslabija prvoligaška momčad zasluženo je eliminirala Dinamo.

ZAGREB – ZELINA 1:2

Stadion NK Zagreb. Gledatelja: 500

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 1:0 Abdurahimi (20), 1:1 Mesec (30), 1:2 Fuček (74)

Žuti kartoni: Djengoue, Abdurahimi, Mitrović (Zagreb), Mesec, Šimek (Zelina)

ZAGREB: Vidaković, Djengoue, Pavlović, Nadarević, Bevab (82 Cindrić), Abdurahimi, Mitrović, Trepšić (46 Handžić), Štiglec, Štrok, Vojtuš (46 Jurendić)

ZELINA: Kranjčec, Melnjak, Kotarski, Krezo, Mesec, Fuček (90 Nikolić), Gluhak, Šimek, Kristić, Grgec (52 Kiš), Brlečić (72 Trojak)

Nogometaši Zagreba produbili su krizu rezultata i odnosa ispadanjem u Kupu. Drugoligaš Zelina igrao je pametnije i svrsihodnije, poglavito u drugom dijelu kada je Zagreb prividno dominirao dok su gosti čekali i dočekali priliku iz koje je Fuček u 74. minuti odlučio pobjednika - 1:2. Fučekov udarac skrenuo je Štiglec, vratar Vidaković nije imao šanse.

Zagreb je poveo pogotkom Abdurahimija u 20. minuti nakon asistencije glavom Mitrovića 1:0. U trenucima premoći Zagreba gosti su izjednačili pogotkom Meseca u 30. minuti, koji je iskoristio ubačaj zdesna i pogodio cilj – 1:1.

Tandem na klupi Zagreba Mario Cvitanović – Leonard Bisaku neće dugo trajati nakon odlaska Luke Bonačića, prema svemu sudeći momčad Zagreba protiv Rijeke trebao bi voditi Dražen Madunović.