OSIJEK - RIJEKA Nenad Bjelica: Kod promjena trenera ima pozitivnih i negativnih primjera, potpuna je nepoznanica kako će Rijeka igrati

Utorak, 02. ožujka 2021. 20:26 Napisao/la  SC

Znamo kako su Riječani izgledali u različitim sustavima, znamo da je Goran Tomić u Lokomotivi igrao u drugačijem sustavu, kaže trener Osijeka

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica Foto: Facebook/NK Osijek

Rijeka i Osijek u srijedu (14.30) u Gradskom vrtu igraju utakmicu četvrtfinala Kupa.

Nenad Bjelica debitirao je na klupi Osijeka u utakmici protiv Rijeke u Gradskom vrtu, utakmica 4. kola HNL-a završila je uvjerljivom pobjedom (3:0).

Bjelica je također pobijedio ove godine (2:0) u Osijeku, na Rujevici je prošle godine odigrao neodlučeno (1:1).

U srijedu se ipak igra drugačija utakmica, osim što su tenzije u Kupu uvijek posebne, na klupi Rijeke debitira Goran Tomić:

- Dočekujemo Rijeku s puno samopouzdanja nakon teško izvojevane pobjede u Varaždinu, raspoloženi čekamo Rijeku i nadamo se plasmanu u polufinale.  Rijeka ima novog trenera, time je priprema otežana, ne znamo što nam sprema. Nekada mijenjamo sustav u 3-5-2 da bismo se prilagodili kadru koji imamo kao u utakmicama protiv Rijeke i Slavena Belupa, kada smo se malo prilagođavali protivniku. Pokazali smo da smo sposobni mijenjati sustav igre tijekom i prije utakmica, momčad ima takvu kvalitetu da se brzo prešalta iz jednog u drugi sustav. Mislim da sustavi ne pobjeđuju utakmice, kada bi bilo tako, svi bi igrali isto. Mi smo pokazali da imamo kadar koji se može prilagoditi protivniku, kaže Nenad Bjelica.

Igra se jedna utakmica nakon koje nema popravka:

- U korona-situaciji ne bi ni bilo moguće drugačije, jer nema termina da bi se igrale dvije utakmice. Prihvaćamo da igramo na našem terenu, prije toga igrali smo dvije utakmice u gostima. Igramo protiv vrlo kvalitetnog protivnika koji ima novog trenera, Rijeka ima individualnu i momčadsku kvalitetu, očekujemo dobru utakmicu i prolazak u polufinale. Mi nemamo pravo na pogrešku ni u prvenstvu, ni u kupu, svaka nam utakmica važna. Meni je važno da moju momčad dovedem na maksimum, ako tako bude tako, mislim da možemo proći! Važno je da prođemo, rekao je Bjelica.

Što se tiče Rijeke, trener Osijeka kaže sljedeće:

- Znamo njihove igrače, znamo kako su izgledali u različitim sustavima, znamo da je Goran Tomić u Lokomotivi igrao u drugačijem sustavu, vrlo je kvalitetan trener i drago mi je da opet radi u hrvatskom nogometu. Isto tako, žao mi je Simona, mislim da je odradio vrhunski posao. Sada je Tomić protivnik, naravno da nas mogu iznenaditi, potpuna je nepoznanica kako će igrati u srijedu, vidjet ćemo kako će igrati kada dobijemo njihov sastav pred utakmicu, tek ćemo tada moći nešto pretpostaviti. Kod promjena trenera ima pozitivnih i negativnih primjera, trener koji dođe dva dan pred utakmicu može malo promijeniti sustav i energiju u momčadi, to će moj kolega Tomić sigurno pokušati napraviti. Pokušavamo se generalno što manje baviti protivnikom, bavimo se svojom momčadi. Najvažnije mi je da moja momčad bude na top-nivou! Ako bude na top-nivou, onda je prolazak u polufinale izvjestan, zaključuje Bjelica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.