FINALE KUPA Istra 1961 večeras može prvi put u klupskoj povijesti ostvariti plasman u Europu, a idućeg vikenda ispasti iz Prve HNL!

Srijeda, 19. svibnja 2021. 11:27 Napisao/la  SC

Tri kluba bore se za ostanak u zadnjem kolu, sva tri gostuju, dva (Istra 1961, Varaždin) igraju protiv protivnika koji nemaju naglašenih natjecateljskih motiva

Istra 1961 večeras može prvi put u klupskoj povijesti ostvariti plasman u Europu, a idućeg vikenda ispasti iz Prve HNL!
Foto: Twitter

Dinamo i Istra 1961 večeras (20) u Velikoj Gorici igraju finale Kupa.

Od ishoda finala ovisi hoće li se plasmanom na četvrto mjesto HNL-a dobiti europska viza, Dinamo večeras igra za Goricu, Rijeku ili Hajduk, koji se u zadnjem kolu bore za europske plasmane.

- Dvije sezone smo bez Rabuzinovog sunca, u četiri godine samo jednom je osvojen kup. Ovo je prilika da taj trofej vratimo u naše vitrine. Vjerujem da su svi igrači spremni i jedva čekaju utakmicu, ovo je utakmica za trofej. Vjerujem da ćemo ga osvojiti, ali to neće biti jednostavna utakmica. U zadnjoj utakmici u Velikoj Gorici smo igrali u kombiniranom sastavu kako bi finale Kupa svi dočekali odmorni. Osjetili smo teren u Gorici, koji je fantastičan. Dobar i brz teren, to je ono što nama odgovara, kaže trener Dinama Damir Krznar.

Dinamo je izraziti favorit što u jednoj utakmici ponekad ne mora biti presudno:

- Kvaliteta je na njihovoj strani, to stoji, ali nju možemo anulirati i ugroziti ih ako na našoj budu motivacija, energija i voljni moment. Imat ćemo svoje situacije i želimo li ih iskoristiti, morat ćemo biti pametni, mirni, organizirani i maksimalno koncentrirani. Naravno, trebat će nas malo i sreća pomaziti, ali svjesni smo da ništa nećemo postići ako se protiv ovakvog protivnika 90 minuta budemo branili. Želimo li se nečemu nadati, moramo iskoristiti polušansu, i to po mogućnosti prvu koja nam se ukaže, rekao je trener Istre 1961 Danijel Jumić.

Istra 1961 se nalazi u jedinstvenoj situaciji: večeras može prvi put u klupskoj povijesti osvojiti Kup i ostvariti plasman u Konferencijsku ligu, a idućeg vikenda može ispasti iz Prve HNL.

Tri kluba bore se za ostanak u zadnjem kolu, sva tri gostuju, dva (Istra 1961, Varaždin) igraju protiv protivnika koji nemaju naglašenih natjecateljskih motiva.

Evo rasporeda u 36 kolu:
Osijek - Istra 1961
Hajduk - Lokomotiva
Slaven Belupo - Varaždin

U slučaju da se klubovi bodovno izjednače, odlučuju međusobni omjeri.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.