Kup: Hajduk eliminirao Osijek pobjedom u Gradskom vrtu

Srijeda, 01. ožujka 2023. 20:08 Napisao/la  SC

Očekivao sam da će Osijek imati problema ove godine, jer su otišli igrači koji su radili razliku, kazao je Sergej Jakirović prije utakmice

Luka Vušković i Filip Živković
Luka Vušković i Filip Živković

Hajduk se plasirao u polufinale pobjedom (2:1) protiv Osijeka u Gradskom vrtu, utakmicu su pogocima obilježila dvojica 16-godišnjaka, Luka Vušković (Hajduk) i Filip Živković (Osijek) što je  najvrednije spomena  tijekom utakmice.

Hajduk je u prvom dijelu izgledao puno bolje od Osijeka, Ivan Leko ovog puta igrao je s četvoricom igrača u zadnjoj liniji, splitska obrana dobro je djelovala u bloku, ova momčad Osijeka nema dovoljno kvalitete da bi mogla stvoriti višak.

U 21. minuti Vušković je odmjernim udarem glavom loptu u visokom luku poslao u mrežu iza nemoćnog Malenice, iskazao je mladi stoper istančani osjećaj za loptu - 0:1.

U drugom dijelu momčad Hajduka prepustila je inicijativu domaćoj momčadi, u nekoliko kontri visoko postavljena osječka obrana jedva je uspjela zaustaviti Livaju, stvorio je Hajduk nekoliko situacija u kojima je nedostajao samo završni potez.

Najveću priliku nije iskoristio Livaja, koji je u 61. minuti prebacio zaleglog Malenicu, Žaper je natrčao i loptu skrenuo u vratnicu.

U 77. minuti Livaja je poslao Krovinovića lijevom stranom igrališta prema vrataru Malenici, Krovinović je na ulasku u kazneni prostor točno pogodio suprotni kut - 0:2.

U 84. minuti mladi Živković je natrčao na odbijenu Lučićevu loptu, iz blizine je zakucao loptu, Osijek je postigao pogodak i završnicu utakmice učinio neizvjesnom.

Opet je na vidjelo izašao očigledni deficit u kvaliteti osječke momčadi u odnosu na prethodne sezone, Hajduk je bez poteškoća sačuvao pobjedu.

Prije utakmice u Gradskom vrtu na presici Rijeke trenera Sergeja Jakirovića novinari su zamolili da prokomentira slabe igre Hajduka i Osijeka ove godine.

- Očekivao sam da će Osijek imati problema, jer su otišli igrači koji su radili razliku, Beljo i Kleinheisler su radili veliku razliku, davali golove i asistirali, Ivušić također, Lončar je bio standardan, to su četiri ozbiljna igrača koji su bili standardni, tako da su se mogle očekivati ovakve oscilacije. Očekivao sam da će Hajduk biti dobar, jer je na pripremama bio dobar. Što se tamo dogodilo ne znam, mogu samo nagađati, kazao je Jakirović.

OSIJEK: Malenica, Barišić, Škorić, Čeberko, Jugović, Žaper, Nejašmić, Jurčević, Caktaš, Špoljarić (72 Živković), Lovrić (78 Omerović)

HAJDUK: Lučić, Mikanović (68 Lovrencsics), Awaziem, Vušković, Melnjak, Pukštas, Fossati, Grgić (90+3 Capan), Krovinović, Livaja, Mlakar

Utakmica četvrtfinala kupa: Osijek - Hajduk 1:2 (Vušković 21, Krovinović 77/ Živković 84)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.