Povratak Splita u Dugopolje: Crveni s Parka mladeži ponovno zaobišli Poljud za europsku utakmicu

Ponedjeljak, 11. kolovoza 2014. 16:42 Napisao/la  SC

Stadion u Parku mladeži ne zadovoljava uvjete UEFA-e za tako visok stupanj natjecanja u Europskoj ligi pa je Split umjesto Poljuda ponovno izabrao Dugopolje

Split u play-offu Europa lige igra protiv Torina. U prvoj utakmici 21. kolovoza bit će domaćini, a sedam dana kasnije slijedi uzvrat u Italiji. Kako stadion u Parku mladeži nema dozvolu za ovu fazu natjecanja, čelnici su morali odlučiti gdje će se odigrati prvi susret.

Izbor nije pao na Poljud, već na stadion Hrvatskih vitezova u Dugopolju, na kojem su Splitovci igrali domaće europske utakmice prije tri godine, kad su se suprotstavili Domžalama i Fulhamu. Protiv Slovenaca su upisali pobjedu 3:1 pred oko tri tisuće gledatelja, a protiv londonskog kluba su odigrali 0:0, bilu blizu i pobjedi, a na stadionu se prikupilo oko tri i pol tisuće ljudi. Svoju utakmicu u prvom pretkolu Europa lige 2010. protiv malteške Slieme je tamo odigrao i Šibenik, a ukupan kapacitet stadiona je 5200 gledatelja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.