Dražen Medić protiv Matjaža Keka, predsjednik Zagreba vodi momčad u utakmici protiv Rijeke

Subota, 19. srpnja 2014. 21:09 Napisao/la  SC

Zadnjih pet godina zamisli trenera nisu se provodile na terenu i mogao sam s te distance detektirati zašto je tako, kaže Medić koji je vodio momčad Zagreba u drugoj ligi

Predsjednik kluba iz Kranjčevićeve Dražen Medić preuzeo je odgovornost i sjeo na klupu uoči prve utakmice Zagreba nakon povratka u prvu HNL. Medić smatra da je stekao potrebno trenersko iskustvo, prošle sezone u završnici drugoligaškog prvenbstva sjedio je na klupi i vodio momčad pokraj trenera Vjekoslava Lokice.

- Teško je reći za nekoga da je trener ako ne posjeduje adekvatnu diplomu. Ali stao sam na čelo struke i to je činjenica, prošle sezone ispali smo iz lige i nisam imao drugog izbora. Situacija je bila takva da je klub trebalo vratiti pod hitno u prvu ligu, jer bi se nakon dvije godine u drugoj ligi vrlo teško bilo vratiti. Preuzeo sam tu odgovornost temeljenu na deset godina iskustva gdje sam mogao kao sudionik s distance pratiti što se događa na terenu. Zadnjih pet godina zamisli trenera nisu se provodile na terenu i mogao sam s te distance detektirati zašto je tako.  Svaki odgovoran čovjek prepoznaje kad je za nešto sposoban, a kada ne. Kada više ne budem mogao dobro voditi momčad, neću razmišljati niti sekunde. Otkaz nije stvar hijerarhije već stvar mogućnosti i kulture. Svoje znanje sam uvijek spreman dati na raspolaganje. Nisam bezgrešan i uvijek sam spreman razgovarati, kaže Medić kojemu će ove godine asistirati Željko Kopić.


Odluku o dolasku na klupu trener Medić je donio nakon dogovora s predsjednikom Medićem.

- Bilo je jako teško, sjedanje na klupu sam odgađao do zadnjeg trenutka, ali kad smo izgubili od Segeste 1:4, onda mi je dopredsjednik rekao ili sjedaj na klupu ili idem iz kluba. Kada sam shvatio da niti on to više ne može izdržati, sjeo sam na klupu protiv Sesveta u 16. kolu i stvari smo napravili kako spada. U tom trenutku nam je Inter bježao devet bodova, prisjeća se Medić puta ka drugoligaškoj titulu prvaka.

Uoči nove sezone trener&predsjednik Medić kaže sljedeće:

- Teško je govoriti o ciljevima, o ostanku ili boljem rezultatu. Mislim da nije bilo mlađe momčadi koja je ušla u viši rang, jer smo imali prosjek od oko 21 godine. Mi smo igrali dobar, brz i kompaktan nogomet, a činjenica da smo u završnici zabili 30 golova, a primili četiri, dovoljno govori o kapacitetima momčadi. Hoće li ti mladi igrači nastaviti razvoj ili stati, to ne znam, u uređenom društvu je to moguće, ali kod nas se nikad ne zna, smatra Medić.


Prvi protivnik u nedjelju je Rijeka, koja je izraziti favorit:


- Kada smo se ekspresno brzo vratili među prvoligaše imao sam samo jednu želju, da igramo s Rijekom na otvorenju sezone. Ne zato što sam mislio da smo mi bolji, ili nešto slično. Jednostavno, Rijeka je vrlo ozbiljan klub, s vrlo jasnim ciljom u igri i kao takva će nam biti najmjerodavniji pokazatelj da vidimo gdje smo. Svaka druga utakmica može se okrenuti na jednu ili drugu stranu, ali protiv Rijeke toga nema. Tu se mora biti maksimalno organiziran, na vrlo visokoj razini. Zato mislim da je Rijeka idealan test naših trenutnih mogućnosti. Mislim da Rijeka igra najorganiziraniji nogomet u Hrvatskoj. Međutim, i oni, kao i svaka druga momčad imaju svoje slabosti i može ih se iznenaditi. Istina, malo ih je ali postoje, kaže Medić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.