AFERA U INDIJI

Štimac koristio usluge astrologa

Utorak, 12. rujna 2023. 09:43 Napisao/la  SC

Izbornik šokiran koliko je savez platio usluge

Igor Štimac
Igor Štimac

Igor Štimac u središtu je pozornosti indijske javnosti zbog neobičnog postupka.

Štimac je koristio usluge astrologa kada je birao najbolji sastav, objavio je Indian Express.

Hrvatski stručnjak četiri godine je izbornik indijske nogometne reprezentacije, neobičnu metodu slaganja idealne momčadi koristio je sredinom 2022. godine, savjete astrologa Buhupesha Sharme koristio je u ciklusu OD četiri utakmice.

Indian Express objavio je transkripte poruka koje su razmijenjivali spomenuti Bhupesh i Štimac.

Primjerice:

- Bok dragi prijatelju, možeš provjeriti grafikone za svakog igrača s popisa za 11. lipnja. Početak je u 20.30 sati!

Ovu poruku Štimac je Bhupeshu poslao 9. lipnja 2022. godine, 48 sati prije utakmice Indije i Afganistana u ključnoj kvalifikacijskoj utakmici za Azijski kup u Kalkuti.

Štimac je navodno poslušao savjet, dva etablirana imena čije zvijezde nisu bile naklonjene prema astrologu, nisu bila u sastavu za utakmicu protiv Afganistana.

Dan nakon utakmice protiv Afganistana, koju je Indija pobijedila (2:1), Sharma je poslao poruku Štimcu: Javi mi koliko smo blizu bili u analizi igrača ove utakmice prema grafikonima!

- Sve je bilo na mjestu, objasnit ću ti kad se vidimo, odgovorio je Štimac.

Indian Express navodi da je Štimca s Bhupeshuom upoznao glavni tajnik saveza (AIFF) Kushal Das, te da suradnja s astrologom ne dovodi samo u pitanje Štimčev integritet nego je izbornik značajne informacije dijelio sa strancem.

- Tada sam se brinuo hoće li se Indija kvalificirati za Azijski kup, a bio je i Igor, dopustite mi da budem vrlo iskren. Nije to bila ugodna situacija, kazao je Das.

Praful Patel, predsjednik AIFF-a u to vrijeme, rekao je za Indian Express da nije znao, niti mu je rečeno da postoji takva suradnja.

Sve to skupa izgledalo bi manje ili više zabavno da savez (AIFF) usluge astrologa Buhupesha Sharme za dva mjeseca savjetovanja nije platio cca. 20.000 eura.

- Bhupesh mi je preporučen i bio sam uvjeren da moram provjeriti njegove moguće učinke u sportu... Ništa više od toga. Zatražio sam pomoć još jednog stranog pomoćnog trenera što nikada nije ni razmatrano u savezu. Bio sam šokiran kada sam saznao iznos Bhupeshova ugovora, kazao je Štimac za Indian Express.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.