Zoran Zekić: Rijeka je najviše pokazala u HNL-u, vrijeme je da jedan derbi riješimo u svoju korist!

Nedjelja, 19. svibnja 2024. 09:08 Napisao/la  SC

Ima tu puno zamki, ne želim da se bilo tko opušta kalkulirajući na tu temu, kaže Zekić o mogućnosti da Rijeka igra s pričuvama

Zoran Zekić: Rijeka je najviše pokazala u HNL-u, vrijeme je da jedan derbi riješimo u svoju korist!
Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke u nedjelju (19.30 sati) gostuju na Opus Areni, igraju protiv momčadi koju vodi nekadašnji prvotimac Rijeke Zoran Zekić.

Osijeku je utakmica protiv Rijeke od iznimnog značaja, Zekićeva momčad lovi posljednju kartu za izlazak na europsku scenu, dva kola prije kraja sezone bodovno je poravnata s Lokomotivom, koja je u subotu kiksala u utakmici protiv Rudeša (3:3).

- Zaista je jako bitna utakmica za nas. Moramo ići na sve, baciti se na glavu kako bi se to reklo, naravno pokazati kvalitetu, biti koncentrirani. Vjerujem da ćemo naći prave zamjene za one kojih neće biti, ući u utakmicu na najbolji mogući način i s pravom energijom te uz podršku naših navijača pobijediti i onda isto to napraviti u Varaždinu, kaže Zekić.

Rijeka neće igrati u najboljem sastavu što bi Osječanima trebalo olakšati posao:

- Ima tu puno zamki, ne želim da se bilo tko opušta kalkulirajući na tu temu. Rijeka ima širok kadar, poznavajući kolegu Sopića znam da je pravi sportaš i da neće doći ovdje s bijelom zastavom. Dakle, moramo biti spremni na sve. Bitno je da naša momčad nastavi s dobrim igrama i da još jednom pokaže kako zaslužuje mjesto koje vodi u Europu. Dosta toga „klapa", zadovoljan sam, zajedništvo je prisutno na svakom treningu. Nadam se da ćemo na tom valu prezentirati još jednu dobru partiju i da ćemo uz pravi, napadački nogomet doći do pobjede. Nama je zapravo svaka utakmica derbi, a posebno sada, govori Zekić i naglašava sljedeće:

- Rijeka je ove sezone po meni najviše pokazala u HNL-u, igrali su odličan nogomet s puno vjere u sebe, a mojim igračima ne treba dodatnih motiva. Bore se za sebe i svoj klub i vrijeme je da napokon jedan domaći derbi riješimo u svoju korist. Imam dobar osjećaj, na osnovu onoga kako izgledamo na terenu i radimo na treninzima, poručio je Zekić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.