Zoran Vulić: Svi očekuju da Marko Livaja sam pobjedi Rijeku

Četvrtak, 29. rujna 2022. 14:18 Napisao/la  Toni Bilić
Zoran Vulić
Zoran Vulić Foto: HNK Hajduk

Da trenerski posao nije nimalo lak i ugodan uvjerio se Zoran Vulić, koji je u svojoj karijeri bio trener Hajduka, Rijeke i mnogih drugih klubova diljem Europe.

Uoči nedjeljnog Jadranskog derbija jedna od glavnih tema je promjena trenera na objema klupama:

- Staro je nogometno pravilo da je lakše promjeniti trenera nego dvadesetak igrača, kada klub nema rezultata i kada momčad slabo igra. Nekada promjena trenera izazove šok, boljitak, vidjeti ćemo kako će se promjena odraziti na igre i rezultate u nastavku prvenstva kod jedne i druge momčadi. Možda je Karoglan u prednosti, jer je on dugo vremena unutra, bio je pomoćnik Gustafssonu i Dambrauskasu, poznaje igrački kadar i njegovu vrijednost, dok Cosmi dolazi iz talijanskog nogometa. Cosmi nije selekcionirao igrače, treba raditi s onim što je zatekao, a to je vraški težak posao, kazao je Vulić.

Rijeka je trenutno na pretposljednjem mjestu, Hajduk već bodovno jako zaostaje za Dinamom:

- Rijeci je pobjeda imperativ, Hajduku bi pobjeda itekako dobro došla nakon serije slabih igara i rezultata. Mislim da nema favorita bez obzira što su hajdukovci u prošlom prvenstvu dva puta slavili na Rujevici. Očekujem u zanimljivu i neizvjesnu utakmicu, govori Vulić.

Marko Livaja je u sjajnoj formi, zabio je i za reprezentaciju:

- Livaja je klasa za sebe, najbolji je igrač HNL-a. Posebno mi je drago da je zabio protiv Austrije, tim golom gurnuo nas je prema Final Fouru. Mnogo puta sam kazao, ne može Livaja sam riješavati utakmice i nositi Hajduk, treba mu pomoć suigrača. Sada svi očekuju da Livaja sam pobjedi Rijeku, zaključio je Vulić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.