RIJEKA PROTIV GORICE Željko Sopić: Kada imate cilj u glavi, svi živimo kao jedan! Tko nije za to, taj sam sebe eliminira! Svi će nam igrači trebati do kraja sezone!

Nedjelja, 21. travnja 2024. 10:20 Napisao/la  SC

Ponovit ću da se nigdje nismo čistili, nećemo to raditi ni dalje. Ako ne ide drugačije, onda pošteno, kaže trener Rijeke

Željko Sopić
Željko Sopić

Nogometaši Rijeke u nedjelju (19.30) na rasprodanoj Rujevici u utakmici protiv Gorice nastavljaju borbu za naslov prvaka.

Za trenera Rijeke Željka Sopića priprema utakmice protiv Gorice nije problem, jako dobro poznaje igrače koju je vodio prvih pet kola ove sezone:

- Odigrat ćemo pravu utakmicu na normalnom terenu za razliku od one dvije koje smo igrali u sibirskim uvjetima u Velikoj Gorici po snijegu i kiši. Izuzetno respektiram momčad Gorice i svog prijatelja Rajka Vidovića, mislim da ih je jako dobro posložio nakon loše serije, zadnje četiri utakmice poraženi su od Dinama u utakmici koju sam gledao, pružili su korektan otpor Dinamu. Čeka nas zahtjevna utakmica. Ponovo ću reći ono što govorim od prvoga dana, nije bitno tko dolazi na Rujevicu. Znamo kako ćemo se postaviti, ističe Željko Sopić.

Rajko Vidović bivši je igrač Rijeke, koji prvi put vodi jednu prvoligašku momčad protiv Rijeke:

- Rajko mi jedan od najboljih prijatelja, dobro ga poznajem, znam da je veliki radnik i da će sve napraviti za uspjeh. Možda je malo prekasno dobio priliku, bez obzira što nije vodio ni jednog prvoligaša, mislim da se radi o treneru koji je maksimalno posvećen fizičkoj spremi igrača, kvalitetnom radu i to će sigurno u budućnosti dati rezultata, govori Sopić.

Od stožernih igrača u nedjelju neće igrati Lindon Selahi zbog kartona:

- Ponovit ću da se nigdje nismo čistili, nećemo to raditi ni dalje. Ako ne ide drugačije, onda pošteno! Imamo Petrovića, Hodžu, Janković se polako vraća... Jedanaest spremnih lavova istrčat će na teren i donijeti Rijeci tri boda, kaže Sopić.

Rijeka igra izrazito napadački nogomet iako su prvi napadači (Marić, Ivanović, Obregon) u deset utakmica postignuli jedan pogodak:

- A mi smo i dalje prvi! Pa Pjaca i Pašalić neko vrijeme također nisu davali pogotke, niti su sudjelovali kod golova. Snaga kolektiva je da zapnu malo i drugi, da drugi igrači izvuku maksimum iz sebe. Naravno da bismo bili sretniji da napadači zabijaju više golova, ističe Sopić.

Trener Rijeke dosta rotira, dosta igrača koji su donedavno slovili stožernim igrača igraju malo ili uopće ne igraju, ali svaki igra koji uđe daje maksimum, ispada da nezadovoljnih nema:

- Kada imate cilj u glavi, svi živimo kao jedan. Tko nije za to, taj sam sebe eliminira! Svi će se igrači imati priliku pokazati, u ponedjeljak igramo protiv Opatije, svi će nam igrači trebati do kraja sezone, zadnjih pet utakmica igramo u dva tjedna. Nema igrača koji neće dobiti priliku do kraja sezone, poručuje Sopić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.