ŽELJKO SOPIĆ

Jakir je moj prijatelj i nije bitno na kojoj smo strani!

Subota, 26. kolovoza 2023. 01:00 Napisao/la  SC

Kada dolaziš s Rijekom na Maksimir puno su ti veći apetiti nego kada dolaziš s Goricom, tvrdi novi trener Rijeke, koji je sa svojom bivšom momčadi već jednom uzeo bod Dinamu na Maksimiru ove sezone

Željko Sopić
Željko Sopić Foto: Screenshot HNK Rijeka

Željko Sopić u nedjelju će debitirati na klupi Rijeke u dvoboju s Dinamom, na drugoj strani prvenstvenu premijeru na Maksimiru imat će žSergej Jakirović.

Sopić je protiv Dinama već igrao ove sezone, ali ne i protiv Jakirovića, u trećem kolu Sopićeva je Gorica uzela bod Bišćanovoj momčadi, novi trener Rijeke tako će ostati upisan kao trener koji je u nepunih mjesec dana protiv istog suparnika u istom rangu natjecanja odigrao utakmice s dvijema različitim momčadima, malo se liga u Europi može pohvaliti takvim pravilom.

No, u Hrvatskoj se malo tko oko toga uznemirava, naročito ne Dinamo koji je aktivirao odštetnu klauzulu i preoteo Rijeci Jakirovića, vjerojatno niti Rijeka koja je za trenerom posegnula u tabor Gorice.

- Da mi je netko rekao da ću u bilo kakvoj funkciji gledati utakmicu protiv Lillea na onom stadionu, rekao bih mu da nije normalan. A što reći na sve ovo? Četiri puta sam igrao protiv Dinama, takav sam sretnik da s nekom Goricom tri puta nisam izgubio od Dinama. Vidjet ćemo. Mislim da je to veliki izazov. Naravno, kada dolaziš s Rijekom na Maksimir puno su ti veći apetiti nego kada dolaziš s Goricom. Hrabro ćemo se postaviti, idemo na Maksimir uzeti bod ili bodove. Što se drugih stvari tiče, imam korektan odnos sa svim trenerima, Jakir je moj prijatelj, uopće nije bitno na kojoj smo strani, sve je normalno, sve je pet.

Rijeka je u četvrtak igrala važnu europsku utakmicu protiv Lillea, u nedjelju gostuje na Maksimiru, četiri dana kasnije na Rujevici je uzvrat protiv Lillea, od kojega su očekivanja očito jako velika.

- Pričao sam s igračima nakon utakmice, ali jutro je uvijek pametnije od noći. Bit će rotacija, iduća utakmica je opet u četvrtak, nećemo riskirati, ali složit ćemo jednu pravu trupu koja će na najbolji mogući način odgovoriti Dinamu na Maksimiru, tvrdi Sopić koji je već u prvom nastupu pred novinarima na Rujevici ukazao da predstavnicima medija sigurno neće biti dosadno.

- Koga bih želio dovesti? Pa, Messija i Ronalda, oni su mi prvi, ali mogu i nekog drugog. Otto Barić je jednom davno izjavio da mu uvijek trebaju još tri igrača. Imamo jako dobar kadar, kada sam došao razgovarao sam s predsjednikom, ako bude odlazaka bit će i dolazaka, ali u ovom trenutku trebalo bi se fokusirati samo na utakmicu protiv Dinama. Nema šanse da moji igrači pomisle na utakmicu protiv Lillea, a kamo li na nekakva dovođenja igrača. To trenutačno nije tema. Samo Dinamo, zaključio je Sopić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.