Utakmicom Split - Osijek u petak se nastavlja nogometno prvenstvo

Četvrtak, 16. listopada 2014. 15:13 Napisao/la  Ivan Jelić

Nakon poraza od Istre 1961 u Puli mi nemamo izbora, pobjeda nam se nameće kao imperativ, kazao je trener Splita Ivan Matić

U narednih desetak dana Split i Osijek dva puta će odmjeriti snage u Parku mladeži: u petak u prvenstvenom dvoboju, a 29. listopada u osmini finala Kupa Hrvatske. Za prvenstveni sraz trener "crvenih" Ivan Matić ne može računati na Ercega, koji se još nalazi u fazi oporavka nakon operacije prepona, dok su Vojnović i Mršić izvan kadra zbog sukoba sa čelnicima kluba:

- Želimo osvojiti pun plijen u dvobojima sa Osijekom, koji nas čekaju u narednih desetak dana. Svjesni smo da nas čekaju dvije zahtjevne utakmice, Osječani su u prošlom kolu deklasirani Zadar na svom travnjaku, na krilima te pobjede pokušat će ostati neporaženi u Parku mladeži. S druge strane, nakon poraza od Istre 1961 u Puli mi nemamo izbora, pobjeda nam se nameće kao imperativ, kazao je Matić.

Kakva je situacija sa albanskim reprezentativcem Sokolom Cikalleshijem?

- On se u srijedu navečer vratio iz Tirane u Split i bit će među igračima koji će konkurirati za momčad.

Uz trenera Matića na presici je bio Branko Vrgoč, koji je prije dva ljeta stigao u Park mladeži iz Gradskog vrta:

- Drago mi je da je Osijek ostao u ligi jer osim nogometa u tom gradu gotovo da nema nekih sportskih događanja. Osijek je moj grad, no profesionalac sam i igrač Splita, pa ću učiniti sve da ostvarimo pobjedu. OsjeČani imaju mladu I kvalitetnu momčad, koja se voli nadigravati. Trebamo biti maksimalno koncentrirani, samo se tako možemo nadati osvajanju sva tri boda, kaže Vrgoč.

Standings provided by Sofascore