Prva HNL: Utakmica između Osijeka i Hajduka potvrdila da Rijeka igra najbolje u HNL-u

Subota, 03. veljače 2024. 19:38 Napisao/la  SC

Nakon utakmice postalo jasno zašto HNL-u nedostaju moderni stadioni, samo se u takvim ambijentima može sakriti sve slabija kvaliteta HNL-a

Mierez je ovako izjednačio
Mierez je ovako izjednačio

U 94. minuti lopta se u gužvi u kaznenom prostoru odbila Mierezu, napadač Osijeka iz voleja je loptu s 13 metara poslao ravno u Lučića.

Bila je to najbolja osječka prilika u drugom dijelu, Mierez nije iskoristio meč-loptu nakon što je izjednačio u 72. minuti.

Osijek i Hajduk odigrali su derbi 21. kola neodlučeno (1:1) pred dupke ispunjenim tribinama na Opus Areni.

Nakon utakmice postalo je jasno zašto HNL-u nedostaju moderni stadioni, samo se u takvim ambijentima može sakriti sve slabija kvaliteta HNL-a.

Sve osim bjesomučnog trčanja i intezivnih duela bilo je daleko ispod prosječne razine iole ozbiljnijih europskih liga!

Sadržajno, u prvom dijelu jedino je vrijedan pažnje bio poništeni Mierezov pogodak.

U obostrano suzdržanom pristupu u drugom dijelu bilo je nešto zanimljivije, oba pogotka dogodila su se slučajno što najbolje ukazuje kakav se nogomet igrao.

Uremović je doveo Hajduk u vodstvo nakon što je na gol-crti bio spretniji od Nejašmića u gužvi u kaznenom prostoru, Mierez je izjednačio nakon što je Lučić odbio loptu po Lovrićevu udarcu sa 17 metara.

Brekalo ništa nije pokazao u debiju za Hajduk, koji je bio oslabljen izostankom najboljega igrača Marka Livaje.

Na kraju treba istaknuti da je utakmica između Osijeka i Hajduka potvrdila je da Rijeka trenutačno igra najbolji nogomet u HNL-u!

OSIJEK: Malenica, Omerović (74 Guedes), Duarte, Bralić, Jurišić, Prekodravac (60 Jugović), Nejašmić (90+1 Brlek), Cokaj (60 Matković), Pušić, Bukvić (60 Lovrić), Mierez

HAJDUK: Lučić, Mikanović, Uremović, Šarlija, Moufi, Pukštas, Krovinović, Kalik (70 Odjidja-Ofoe), Kleinheisler (75 Benrahou), Brekalo, Kalinić (76 Trajkovski)

Utakmica 21. kola: Osijek - Hajduk 1:1 (Mierez 72/Uremović 58)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.