Tudorov obračun s njima: Sramota je da se nakon poraza od Rijeke pojavi naslov "Igor Tudor ipak ostaje trener"

Petak, 01. kolovoza 2014. 15:12 Napisao/la  Ivan Jelić

Što mogu zamjeriti mladom Vlašiću na Kantridi? On je igrao protiv Krstanovića, koji ima više nastupa nego naših pet igrača zajedno, a zabio je više golova nego cijela naša momčad, kaže Tudor

Dan nakon poraza (2:4) od Šahtera iz Karaganndya u prvoj utakmici 3. pretkola Europske ligu, Igor Tudor izašao je pred novinare. Bila je to presica na kojoj trener iskazao neviđenu količinu bijesa i gorčine spram predstavnika sedme sile, u nekoliko navrata s oba dlana udarao je po stolu, gdje su bili postavljeni mikrofoni.  Očigledno je postao svjestan da je blizu smjene:

- Igra je bila fantastična, puno bolja od konačnog rezultata. To je bio pravi Hajduk,  izvrsna utakmica na tragu naših najboljih igara. Međutim, rezultat nam ne idem u prilog. Šahter se nije približio našem golu, golove koje su postigli zabili su nam iz prekida, auta i kornera. Potpuno smo dominirali, platili smo danak nedostatku visine u ekipi, nedostajali su nam Milović, Nižić. Igračima sam poslije utakmice kazao da će Hajduk nakon uzvrata ući u doigravanje za plasman u Europsku ligu, kazao je Tudor.

Evo zašto je treneru Hajduka utakmica bila fantastična:

- Laicima koji gledaju utakmicu rezultat je najvažniji. A meni nije! Ne mogu utjecati na konačni rezultat, moje je da momčad taktički pripremim za susret. Oni imaju pet igrača, koji su visoki skoro dva metara, a mi petoricu koji su malo viši od 170 cm. Na to ne mogu utjecati. Od šest ubačaja zabili su nam četri gola!  Ako budemo igrali u uzvratu ovako, sigurno prolazimo. Najlakše je na osnovu rezultatu donositi zaključak. Kada netko nema rezultat, onda je najlakše sasuti drvlje i kamenje po njemu.

Potom je Tudor rekao što ga muči zadnjih dana:

- Proteklih dana natjecali ste se tko će više ocrniti i napraviti veću dramu u Hajduku. Spominjali su se neke povijesne drame! Što se događalo u tim crnim tjednima? Odigrana su dva kola u prvenstvu, kod kuće smo odigrali neodlučno s Istrom 1961, izgubili smo na Kantridi od Rijeke. U 2. pretkolu Europske lige izbacili smo Dundalk. 'Ajmo i od toga praviti dramu! To su nekakvi Irci pa smo im trebali zabiti pet komada. Svi znamo što se događalo na utakmici protiv Istre 1961, a kada smo izgubili od Rijeke, onda je pamćenje kratko. Javljaju se veliki hajdukovci i legende, svima je stalo Hajduka... Istina je da im je samo stalo do njihovih sitnih interesa. O takvim likovima ne treba trošiti riječi

Na red je došao poraz od Rijeke:

- Nakon poraza od Rijeke u medijima se pojavi naslov "Igor Tudor ipak ostaje trener"? Sramota! Kao, još je tu nakon svega ovoga što se dogodilo. Do prije 4-5 mjeseci igrali smo najbolji nogomet, a sada nitko od nas nema pojma. Kada se priča o porazu na Kantridi,  dominiralo je pitanje zašto je igrao Nižić. Brzo se zaboravilo da su ljudi "utrpali" milijune eura u Rijeku i da svaki njihov igrač godišnje zarađuje najmanje 300-400 tisuća eura. Tko brani Mikanoviću, Malokuu da naprave ono što je napravio Pašalić! Svi samo pričaju zašto je igrao Nižić. Kada smo kompletni  možemo  igrali ravnopravno sa svima. I igrat ćemo! Deset dana prije našeg gostovanja na Kantridi, Rijeka je pobijedila  Dinamo, koji je uložila desetke milijuna eura u slaganje momčadi. Mi smo izgubili, a naslov je "Tudor je još trener". Sramota! Demantirajte me u bilo čemu, ali argumentirano.

Dotakno se Tudor igrača koji su ozlijeđeni ili su napustili klub:

- Nedostaju nam Vršajević, Sušić, Milović,  Nižić, Maglica koju ozlijeđeni, Pašalić i Andrijašević su napustili klub, dodat ću ovom popisu Bukvu i Iuridzea. Njih dvojica  dali su obol dobrim rezultatima u prošloj sezoni. Bukva i Iluridze su bolji od nekih koji sada nosi bijeli dres. Priča se da smo ih maknuli, a oni su imali takve ugovore pa smo ih zbog toga otpustili. Svi pričaju, mi smo Hajduk, ali u ovom Hajduku ne igraju Asanović, Gudelj...Volio bih da je jedan Rapaić sada tu, ali nije. Zar ćemo isvake sezone stvoriti jednog Pašalića? Što mogu zamjeriti mladom Vlašiću na Kantridi? On je igrao protiv Krstanovića, koji ima više nastupa nego naših pet igrača zajedno, a zabio je više golova nego cijela naša momčad. Vlašić je kadet, Maloku još ima pravo nastupa za juniore. Ne bori se Antolić više od Malokua, bacaju se moji igrači  na glavu, ali to je stvar kvalitete.  Nakon 2-3 utakmice mediji pišu da je Mikanović za Real Madrid. Gdje sada Mika?

Tudor je ovako prokomentirao podatak da je Hajduk u posljednjih 5 utakmica primio 11 golova:

- Krstanović i Kramaraić su lani zabili 50 golova. Kouassi je zabio 4 gola, Maloku nula golova... Tu je kraj priče.

Trener Hajduka procijenio je stanje Artema Milevskog:

- On nije loš s obzirom na cijelu njegovu priču. Radosni smo što smo dobili takvog igrača. Šteta je što nije došao mjesec dana ranije. Ubuduće će nam jako dobro doći. Imam informacije da je jako dobar momak i, što se kaže, najgori za sebe. Još nisam pričao sa njim, vjerujem da možemo imati obostrane koristi. To je zajednički cilj.

Na kraju je Tudor poručio:

- Da se vratim na cijelu priču, da ne bi ispalo da sam ovdje došao kukati i plakati. Lako ćemo mi za Tudora, dvadeset godina sam u nogometu, doći će novi Tudor. Ne govorim ovo zbog Tudora nego ovi momci čitaju sve i svašta. Šta mislite da je njima lako pročitati što se piše o njima i doći odigrati utakmicu, a imaju 18-19 godina. Za Tudora je lako!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.