Sudac Bruno Marić prijavio Ljubu Pavasovića Viskovića zbog prijetnje smrću!

Ponedjeljak, 28. rujna 2015. 10:41 Napisao/la  SC

Teško je naime, zamisliti teži oblik disciplinske odgovornosti jednog odvjetnika od prijetnje smrću građaninu, stoji u prijavi Marićeva odvjetnika Vladimira Gredelja


Vladimir Gredelj, odvjetnik nogometnog suca Bruna Marića, zatražio je od Hrvatske odvjetničke komore suspnziju Ljube Pavasovića Viskovića. Gredelj je poslao sljedeće priopćenje:

Kako se u slučaju prijetnji smrću nogometnom sucu Bruni Mariću od strane jednog odvjetnika radi, po mom mišljenju, o najtežem obliku povrede dužnosti i ugleda odvjetništva u povijesti RH, podnio sam u ime gospodina Brune Marića disciplinsku prijavu HOK-u u pisanoj formi koju Vam u privitku dostavljam s prijedlogom bezodložne suspenzije odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića.

Teško je naime, zamisliti teži oblik disciplinske odgovornosti jednog odvjetnika od prijetnje smrću građaninu, ako znamo da je pravo na život jedno od temeljnih ljudskih prava, a odvjetnik po profesiji najpozvaniji u društvu za ta prava skrbiti. Možda još jedino da je prijetnja umjesto na stadionu izrečena u sudnici!

Istovremeno koristim prigodu pozvati nadležne u HOK-u bez daljnjeg odlaganja javno se očitovati i prije svega ograditi od ponašanja Ljube Pavasovića Viskovića i osuditi takvo ponašanje kako bi šteta po odvjetništvo u cjelini bila što je moguće manja, stoji u priopćenju.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.