Sportski direktor Istre 1961 na optuženičkoj klupi zbog krivotvorenja isprava

Četvrtak, 16. ožujka 2023. 17:57 Napisao/la  SC
Saša Bjelanović
Saša Bjelanović Foto: NKIstra1961/Facebook

Na Općinskom sudu u Zadru počelo je suđenje Saši Bjelanoviću, koji se tereti da je krivotvorio isprave!

Bivši igrač Zadra i aktualni sportski direktor Istre 1961 u ponovljenom suđenju tereti se da je 7. svibnja 2012. u Zadru i Zagrebu, nakon razvoda od tadašnje supruge, upisao na bračnu stečevinu izradivši lažnu ispravu s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava, piše Slobodna Dalmacija.

Bjelanović se našao na optuženičkoj klupi zajedno sa 78-godišnji Božom Ćurkovićem, ocem njegova suigrača, koji je optužen kao suučesnik.

Prema optužnici, Bjelanović je postao isključivi vlasnik stanova izgrađenih na tri čestice, garažnog prostora u Zadru i tri zemljišta u Zadru i Diklu, iako te nekretnine predstavljaju bračnu stečevinu njega i njegove supruge jer su stečene zajedničkim radom i sredstvima za vrijeme trajanja bračne zajednice.

U optužbi se navodi kako je bez znanja, volje i pristanka stvarne suvlasnice nekretnina zaključio Ugovor o zajmu u kojem je neistinito prikazao da je Ćurkoviću posudio novčani iznos od 900 tisuća eura, iako je znao da to nije istina, navodi Slobodna Dalmacija.

Zaključio je zatim Sporazum o osiguranju novčane tražbine prijenosom prava vlasništva na nekretninama radi osiguranja vraćanja zajma, te naveo sebe kao isključivog vlasnika nekretnina što je ovjerio 7. svibnja 2012. kod javnog bilježnika iz Zagreba.

Na temelju Sporazuma o osiguranju, a na Ćurkovićev prijedlog, Općinski sud u Zadru je 11. svibnja 2012. izvršio prijenos prava vlasništva s Bjelanovića na Ćurkovića, iako on nije imao nikakve zakonske osnove za stjecanje prava vlasništva na tim nekretninama.

Iako su prošle godine oslobođeni optužbi, tu presudu Ane Zrilić, sutkinje Općinskog suda, ukinuo je Županijski sud u Varaždinu nakon žalbe Općinskog državnog odvjetništva (ODO) u Zadru. Nakon što je tužiteljstvo tražilo novi postupak pred novim sucem, spis je dodijeljen zadarskoj sutkinji Danijeli Zubčić, piše Slobodna Dalmacija.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.