SPLIT - RIJEKA (19) Ivan Vargić: Siguran sam da ćemo pronaći način da postignemo gol

Subota, 22. kolovoza 2015. 00:24 Napisao  Patrik Mršnik

Kada cijela momčad stane dobro, kada i naš najistureniji igrač dobro odradi svoju rolu u obrani, onda je svima nama lakše,  kaže vratar Rijeke Ivan Vargić

Nogometaši Rijeke večeras od 19 sati istrčat će na Parku mladeži u okviru sedmoga kola MAXtv Prve lige protiv momčadi Splita. Izabranici Zorana Vulića do prošlog vikenda bili su na čelu prvenstvene ljestvice, sve do onda dok ih nije stigao poraz u susretu protiv Dinama na Maksimiru. Rijeka se odande prije dva tjedna izvukla s 'nulom', a ni na gostovanju u odmilice zvanom malom jadranskom derbiju neće biti puno lakše.

- Svi znamo kakva je ekipa Split i koliko su neugodni na svom travnjaku. Kao što je trener Kek prethodno rekao, dobro su ušli u prvenstvo i sakupili dosta bodova. Svejedno, mi znamo koji je naš cilj, a to je skupljanje bodova. S namjerom skupljanja bodova ćemo se postaviti i u Splitu, kaže vratar Riječana Ivan Vargić.

Rijeka mora početi skupljati bodove ukoliko misli ispuniti temeljni preduvjet ostanka u utrci s Dinamom koji će nakon što je zasjeo na čelo s istog teško biti skinut. U tom tonu, riječki čuvar mreže morao je pohvaliti učinak obrane kojom zapovjeda zbog tek jednog primljenog pogotka u posljednje tri utakmice.

- Sada se dosta potencira u medijima o tome kako obrana radi svoj posao. Ja ću reći da tu nije samo obrana već cijela momčad. Jer, kada cijela momčad stane dobro, kada i naš najistureniji igrač dobro odradi svoju rolu u obrani onda je svima nama lakše. U prvi red bih dakle stavio ekipu. Svi govore kako 'šteka' napad, ali ja sam siguran da ćemo mi pronaći formulu da zabijemo gol više, kaže Vargić.

Treba ponoviti, Rijeka će biti lišena usluga većeg broja ofanzivnih igrača. Neće na raspolaganju treneru Keku biti susprendirani trojac Bezjak - Moises - Sharbini kao niti ozljeđeni Jugović.

Na vedroj strani priče stoji podatak da je u Split s momčadi otputovao i mladi napadač Dario Vizinger. Varaždinska je špica upotpunila upražnjena mjesta u napadu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.