Split - Lokomotiva (18): Utakmica koja odlučuje o plasmanu u Europsku ligu

Petak, 16. svibnja 2014. 09:42 Napisao/la  Ivan Jelić

Ako ne pobijedimo Lokomotivu, nismo ni zaslužili da igramo u Europskoj ligi, kaže Mate Bilić

Današnja (18) utakmica između Splita i Lokomotive na Parku mladeži odlučuje koja će od ove dvije momčadi igrati u Europskoj ligi iduće sezone. Domaćinu odgovara i neodlučni ishod,  trener „druge momčadi“ Dinama Tomislav Ivković u najavi susreta kazao je da je ova sezona sa Splićane neuspješna, te da Lokomotiva dolazi pomrsiti slavlje „crvenima“:

- Ako izborimo plasman u Europsku ligu, u što svi duboko vjerujemo, sezona će u konačnici biti uspješna. Trener Ivković vrši pritisak na našu momčad. Ne bježimo od činjenice da smo favoriti , imamo bolju i kvalitetniju momčad što ćemo dokazati na travnjaku. To što pričaju da nemaju što izgubiti nije istina. Imaju mladu momčad koja se voli nadigravati. I sve će učiniti ne bi li nas pobijedili, kaže trener Ivan Matić, koji ne može računati na Glumca i Vidovića zbog kartona.

- Ako ne pobijedimo Lokomotivu, nismo ni zaslužili da igramo u Europskoj ligi. Uvjeren sam u našu pobjedu, puno smo bolji od Lokomotive. Ako ćemo se bojati  Dinamove „filijale“ ne trebamo niti razmišljati o igranju u Europi, kaže iskusni Mate Bilić. 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.