Split - Hajduk: Damir Burić bez ikakvih emocija, Zoranu Vuliću uvijek posebna utakmica

Subota, 26. rujna 2015. 14:39 Napisao/la  SC

Kada 27 godina izbivate odnekuda, onda vas ne vežu nikakve emocije. Nisam nikada bio tamo, samo jednom i to u kancelarijama, kaže Burić uoči povratka na Park mladeži

Nogometaši Splita i Hajduka u nedjelju od 19 sati na Parku mladeži igraju utakmicu 11. kola, 20. derbi Hajduka i Splita najavili su treneri Zoran Vulić i Damir Burić:

- Ovo je za mene uvijek posebna utakmica, ali emociju moram staviti po strani i odradit ću maksimalno kvalitetno svoj posao, započeo je Vulić, koji je prošle sezone bio nesavladiva prepreka za Vučevića, Vukasa i Poklepovića, a na početku ovog prvenstva nije ga svladao ni Burić...

- Ne bih o nizu, nema tajni, protiv Hajduka igramo kao i protiv svih ostalih ekipa, a možda nam oni leže u ovom trenutku. Puno stvari može presuditi, pa i vremenska prognoza, ali nisam čarobnjak, Hajduk zna nas, kao i mi Hajduka, mi smo u nezgodnoj situaciju, u odnosu na prije izgubili smo dva desna beka, ali nema plakanja, rekao Vulić, koji nije htio komentirati događanja na prošlotjednom derbiju Dinama i Hajduka.

- Nije moje da ja pričam o tome, bilo bi nekorektno da ja kao trener Splita pričam o tome, moje emocije se znaju i vjerojatno ne bih bio objektivan, smatra Vulić.

U gradu ne vlada ona prava atmosfera kakva se očekuje uoči gradskog derbija, ali u kuloarima se najavljuje određene navijačke akcije...

- Volio bih da tako bude i na kraju utakmice, nije nam potrebno ništa negativno u ovoj utakmici. Što se tiče ovog drugog, uvijek ima nepredviđenih situacija, ali to je Split i zato je gušt živjeti tu, govori Vulić koji se kratko vratio na situaciju oko preuzimanja izabrane vrste...

- Nisam nimalo razočaran, jedino sam razočaran načinom. Ako su već odabrali, na što imaju puno pravo, onda neka ne spominju druga imena, zaključio je Vulić.

Trener Hajduka Damir Burić prvi se put u jednoj službenoj vraća na Park mladeži, gdje je nekada igrao:

- Nema nikakvih emocija, utakmicu želimo pobijediti. To je naš fokus. Kada 27 godina izbivate odnekuda, onda vas ne vežu nikakve emocije. Nisam nikada bio tamo, samo jednom i to u kancelarijama. Najvažnije je da postavimo naš sustav igre prema Splitu, mi smo se stabilizirali, interne ciljeve smo ostvarili, igra u oba smjera je u napretku. Nadam se da ćemo nastaviti tako i u sljedećem periodu. Cilj Hajduka ove sezone bio je ostati što dulje u Europi i biti što bliže biti uz Dinamo. Za sada smo na dobrom putu, smatra Burić.

Trener Splita Zoran Vulić je kazao kako mu Hajduk leži?

- To je njegovo mišljenje, ja imam drukčiji stav.

Što je s ozlijeđenim Ohandzom?

- Stalnose potencira pitanje napadača zbog njihovih ozljeda. Nadam se da će Maglica sada biti u kadru, Ohandzi se sada dogodio udarac u koljeno. Potrebno nam je malo više sreće, na to ne možemo djelovati, to su stvari koje se događaju na terenu. Da je Ohandza ostao protiv Dinama na terenu, mislim da bi dali gol i bili bi konkretniji. Ohandza svojim načinom igre dobiva puno udaraca, igrači jako ulaze unjega, samo je pitanje hoće li te zakačiti po zglobu ili po koljeno. Moramo ga zaštiti. Međutim, bit je u tom koliko napadača dolazi u završnicu.

Može li Sušić protiv Splita biti najistureniji na terenu?

- Sušić ima znanje i mogućnost da odigra tu poziciju i ulogu, on je jako dobro reagirao na sve što je bilo i to je ono što me veseli. Svaki igrač sam sebe stavlja sebe u momčad svojim odnosom prema igri i treningu, zaključio je Burić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.