Sergej Jakirović: U Dinamu ima mira samo do iduće utakmice, meni je to sasvim jasno

Nedjelja, 29. listopada 2023. 22:14 Napisao/la  SC
Sergej Jakirović: U Dinamu ima mira samo do iduće utakmice, meni je to sasvim jasno

Sergej Jakirović proživio je još jednu šokantnu utakmicu, Dinamo je pobijedio Lokomotivu (2:1) dvama pogocima u sudačkoj nadoknadi:

- Nije bilo nimalo lagano, govorio sam i prije početka da neće biti lagano, a onda smo dali onu fantastičnu loptu za Tucija... Pokušali smo raznim rotacijama, nešto smo i stvorili, Čavlina je skinuo par teških lopti. Rekli smo u svlačionici da nema predaje, da idemo na glavu, da idemo na svaku loptu. Međutim, lopta jednostavno nije htjela u gol. Moram pohvaliti dečke za karakter, za trud i da su okrenuli u par minuta. Publika je to sve prepoznala, a moji su momci na kraju trud pretvorili u pobjedu. A promašaj Lokomotive u 90. minuti, to se događa u nogometu. Meni je drago da je Baturina zabio, drago mi je da ga je nagradilo, to je dobar dečko. Drago mi je i za Kaneka, vidim da se sad opustio i sigurno će nam pomoći u ostatku prvenstva. Špikić se probudio s temperaturom, a i Baturina je imao želučanih problema. Međutim, izričito je tražio da igra. Moram pohvaliti i Peru Sučića, odigrao je fantastičnih 15 minuta i najavio velike stvari, rekao je Jakirović.

- U Dinamu ima mira samo do iduće utakmice. Meni je to sasvim jasno. Meni je i dalje nevjerojatno da smo mi u Gorici izgubili. Ali to je nogomet i to se događa. Ja stalno pričam s nogometašima i radimo na njihovu samopouzdanju. Imamo lidere momčadi i svi svima pomažu. Sutra je ponedjeljak, neće nikome pasti dlaka s glave, to su mladi momci i moraju uživati u tome što rade. Slijede Oriolik i Varaždin. Mario Kovačević je jako dobar trener, bit će to teške utakmice, ali važno je uzeti bodove i mi ćemo napraviti sve da to uspijemo, kaže Jakirović.

Teško je proživljavao utakmicu:

- Vidio sam da dečki daju sve od sebe, da pokušavaju. Emocije su bile ogromne, bez obzira što sam dosta toga prošao. Kad se radi o negativnom nizu, nikad nisam imao četiri poraza u pet utakmica. Da mi je to netko rekao da ću to imati u Dinamu, rekao bih mu da je lud čovjek. Imao sam mislim samo dva poraza u nizu, ističe Jakirović.

Što bi bilo da ste izgubili?

- To je pitanje za Upravu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.