DERBI U MAKSIMIRU Sergej Jakirović bolje poznaje igrače Rijeke nego Dinama, počinje novo razdoblje odnosa između Rijeke i Dinama u post-Mamićevoj eri

Nedjelja, 27. kolovoza 2023. 11:59 Napisao  I. V.

Odnosi između dva kluba kao da su se vratili u mandat Roberta Ježića, kada je Zdravko Mamić utakmice na Kantridi gledao u društvu BBB-ovaca

Pred Marcom Pašalićem i Franjom Ivanovićem još je jedna izazovna utakmica
Pred Marcom Pašalićem i Franjom Ivanovićem još je jedna izazovna utakmica Foto: HNK Rijeka/Facebook

Nogometaši Rijeke u nedjelju (21.05) protiv Dinama na Maksimiru igraju utakmicu zanimljivu s različitih aspekata.

Prema težinskom koeficijentu, Rijeka igra drugu od tri uzastopne utakmice visokog europskog inteziteta.

Prije utakmice u Lilleu, riječka momčad odigrala je doslovno slabo jedinu utakmicu višega inteziteta, nakon poraza (0:1) od Hajduka u 2. kolu bivši trener Rijeke Sergej Jakirović razloge neočekivanog energetskog deficita pronašao je u umoru igrača.

Prva utakmica u Lilleu potvrdila je da je selekcija igrača Rijeke obavljena prema natprosječnim fizičkim parametrima za HNL, riječka momčad drugačije ne bi mogla ostvariti aktivan rezultat protiv jedne od najmoćnijih francuskih momčadi.

Rijeka u utakmici protiv Dinama sigurno neće biti fizički inferiorna kao što je bila u utakmici protiv Hajduka, zato jer je podbačaj u utakmici protiv Hajduka očito bio posljedica slabije mentalne, a ne fizičke pripreme!

Što se kvalitete tiče, Rijeka večeras igra protiv najkvalitetnije hrvatske momčadi bez obzira što je Dinamo ostao bez nekoliko stožernih igrača (Livaković, Ivanušec...).

Prvenstvo je tek počelo, utakmica u 6. kolu prvi je riječki ispit vrijednosti u HNL-u, najbolji igrači Rijeke u utakmici protiv najkvalitetnije hrvatske momčadi imaju prvu priliku pokazati što se ove sezone može dogoditi na Rujevici.

Roster je složen dovoljno ambiciozno da bi se Rijeka opet mogla uključiti u borbu za plasman na vrhu ljestvice, prije dvije sezone Rijeka je zamalo postala jesenski prvak.

Večerašnja utakmica posebno je zanimljiva za Sergeja Jakirovića, koji će na klupi Dinama u HNL-u debitirati u utakmici protiv momčadi koju je slagao osam mjeseci.

Bolje Jakirović poznaje momčad Rijeke nego Dinama, tijekom utakmice više ga mogu iznenaditi igrači Dinama nego Rijeke.

Na klupi Rijeke večeras debitira Željko Sopić, kojemu će trebati vremena da se prilagodi riječkim kriterijima na terenu i posebice van terena.

Sopić je trener Rijeke postao u idealnom razdoblju za svakoga ambicioznoga stručnjaka, zahvajujući Sergeju Jakiroviću momčad se diže kroz utakmice, sjajnu atmosferu oko momčadi sigurno neće pokvariti ni eventualni porazi od Dinama i Lillea.

Uloga novog trenera Rijeke u večerašnjoj utakmici neće biti presudna, ali dugoročno samo trener Rijeke može prekinuti pozitivne trendove na Rujevici.

Ne treba zanemariti činjenicu da je ozračje uoči večerašnje utakmice opterećeno naprasnim odlaskom Sergeja Jakirovića, Damir Mišković revoltirano je najavio da će utakmicu večeras gledati na tribini zajedno s Armadom.

Počelo je novo razdoblje odnosa između Dinama i Rijeke u post-Mamićevoj eri nakon desetak godina više nego prisne suradnje kojoj je Nenad Bjelica nadjenuo pridjev korporacijska.

Odnosi između dva kluba kao da su se vratili u mandat Roberta Ježića, kada je Zdravko Mamić utakmice na Kantridi gledao u društvu BBB-ovaca na istočnoj tribini.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.