ROBERT RUBČIĆ, TRENER ISTRE

Preuzimam odgovornost da završimo na 4. mjestu

Srijeda, 07. listopada 2015. 14:17 Napisao/la  SC

Kao sportski direktor nisam imao zamjerke na rad Pamića, kaže Rubčić


Robert Rubčić postao je trener Istre 1961 s prefiksom v. d., igraču Rijeke s najdužim stažom u klupsoj povijesti nije prvi put da kao sportski direktor sjeda na mjesto trenera. Isto se dogodilo u Rijeci, kada je na klupi zamijenio Mladena Ivančića. Sada je zamijenio Igora Pamića, koji je ostavio duboki trag u pulskom nogometu:

- Zahvalio bih se Igoru Pamiću na suradnji u posljednja četiri mjeseca. Moram reći da sam dosta naučio od njega i da nismo imali nikakvih problema u sportskoj suradnji. Posao trenera je neizvjestan i kofer je uvijek spreman. Imam prednost, jer poznajem situaciju u klubu, poznajem igrače i moram reći da mi je puno jednostavnije nego što je bilo Pamiću, jer iz kluba je otišlo pet kvalitetnih igrača, a dovedeno je dosta novih. Sve to je trebalo uigrati, a to je jako teško. Svjestan sam ciljeva predsjednika Glovera, potpuno preuzimam odgovornost da Istra sezonu završi na četvrtom mjestu, iako sam ja prije kao sportski direktor govorio da nam je glavni cilj prvo stabilizacija kluba, pa tek onda tražiti neko mjesto na tablici. Split je ispred nas četiri boda, znači bodova imamo dosta te smatram da možemo uhvatiti priključak. Težim da stignem Split, znam u što se upuštam i znam da će samo rezultati odrediti smjer moga rada. Logika stvari je da preuzmem odgovornost, jer ipak smo Mario Rubeša i ja dovodili ove igrače, kazao je Rubčić.

Rubčić je dovoljno iskusan da bi se na terenu bavio eksperimentima:

- Kao sportski direktor nisam imao zamjerke na rad Pamića, imali smo u 95 posto slučajeva ista razmišljanja, a imali smo i dosta nesreće s ozlijeđenim igračima. Za početak nije pametno mijenjati sustav, samo bismo trebali igrati malo ofenzivnije, sa više napadača prema suparničkom golu. U mom radu ću pokušati igrati napadački, jer i navijači koji dolaze na utakmicu očekuju napadački nogomet i neću se bojati rezultata, govori Rubčić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.