RIJEKA - ZAGREB Matjaž Kek: Moja ekipa bezbroj je puta pokazala da može i opet će pokazati

Petak, 08. travnja 2016. 13:58 Napisao  Patrik Mršnik

Pojedinci sada nisu važni, bitan je Hrvatski nogometni klub Rijeka, a Matjaž Kek će do zadnje kapi krvi stajati uz taj klub jer mu je upravo taj klub previše dao da bi ga sada jedan poraz bacio na pod, rekao je Kek.

Nakon hoda po trnju u Koprivnici (0:3) pred nogometašima Rijeke je prilika za domaće 'iskupljenje' protiv davljenika iz Kranjčevićeve (subota, 19). Sastav Zagreba ove sezone ima tek jednu upisanu pobjedu, a nedostaje mu jedanaest bodova do pretposljednje pozicije, jednako koliko ih je uspio skupiti u dosadašnjih dvadeset i devet kola.

Jako me pogodio poraz u Koprivnici
- Poraz u Koprivnici pogodio me jako, možda i jače nego što svi misle. Naročito još neke reakcije nakon njega. Sport je sastavljen od pobjeda i poraza, ja sam trener koji je ispred ekipe, prošao sam puno toga u životu i uvijek iz svega pokušavam izvući pozitivne stvari. Ne pada mi na pamet nekoga prozivati ili u nekoga upirati prstom, kaže Kek.

- Ima u sportu i takvih trenutaka u kojem smo se sada našli. Ali, kao što su pobjede sastavni dio sporta u jednom ciklusu rada, tako su i porazi. Nama dolazi protivnik koji je prema pogledu na tablici možda idealan za vađenje, ali to je protivnik koji nosi opasnost, ali i iziskuje čisti obraz, organizaciju i smjelost u igri. Znamo da možemo, pokazali smo prije 14 dana način na koji se igra, onda se dogodilo i ovo u Koprivnici gdje smo pokazali potpuno obratnu sliku i sada je na svima nama da to nadoknadimo, kazao je trener bijelih Matjaž Kek.

Nakon povratka iz Koprivnice u klupskim je prostorijama uzburkana voda. Trebalo se okupiti kako bi se iznašlo rješenje problema koji je eskalirao u uzvratu polufinala Kupa.

- Razgovarali smo na svim pravcima u klubu. Normalno je da se kroz medije i navijačke krugove traže neki krivci, ali to je stvar koja se zna dogoditi u bilo kojem klubu. Tada treba biti pametan, treba znati biti objektivan, konstruktivan i prihvatiti kritiku koja treba tjerati naprijed, a ne bacati na pod. Nisam čovjek koji skače do plafona nakon pobijede, ali niti čovjek koji nisko pada kad se dogodi poraz. Ja čvrsto stojim iza ove ekipe, ona je bezbroj puta pokazala da može i opet će to pokazati. Pojedinci sada nisu važni, bitan je Hrvatski nogometni klub Rijeka, a Matjaž Kek će do zadnje kapi krvi stajati uz taj klub jer mu je upravo taj klub previše dao da bi ga sada jedan poraz bacio na pod, a isto to ću tražiti od svojih igrača, rekao je trener riječkih nogometaša.

O Zagrebu se Kek osvrnuo i kroz prizmu europskog nogometa.

- Zagreb je ekipa koja ima manje bodova nego što bi objektivno trebala imati. Ne igraju loše, imaju dobar pas, nekoliko vrlo dobih pojedinaca. Mogu biti neugodni ako ih se pusti igrati. Danas se igra na način kojeg su prezentirali Borussia Dortmund i Liverpool. To je način igre, pristupa, emocije, grimase na licu.. Težimo doći na tu razinu, imali smo je u nekim utakmicama, imamo je još uvijek ne gdje u nama. Nemoguće je u 14 dana sve zaboraviti! Ali, sport nalaže potvrđivanje svakog dana, a ne život na staroj slavi, kaže Kek.

Problemi s kadrom nisu naglašeni iako klub igra treću utakmicu u sedam dana i traži prvu pobjedu u istom razdoblju. Nakon remija i poraza opet je došlo vrijeme za vatromet na Rujevici.

- Zuta je u posljednje vrijeme trenirao smanjenim intenzitetom, mišljenje liječničke službe, a i mene samog je da je to zbog puno odigranih utakmica u posljednje vrijeme. Ne računamo na Kajevića, s nama treniraju Bajić i Diyoke, a svi ostali su spremni. Neće biti puno igračkih i taktičkih promjena. Morate razumjeti da u javnosti i pred medijima neću govoriti o taktici, ali prije svega mislim da je sada stvar na pristupu. Prava Rijeka je bila onda kad je uz okomitu igru prezentirala i agresivnost. Ako sada čekamo trenutak u kojem će se sve dogoditi samo od sebe, onda to nije to, a to je najviše stvar koju zamjeram samome sebi, kaže Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.