RIJEKA - ZAGREB (19) Josp Brezovec: Ne smijemo gubiti vrijeme na razmišljanje o utakmici u Koprivnici

Petak, 08. travnja 2016. 14:26 Napisao  Patrik Mršnik

Bila su velika očekivanja oko ulaska u finale kupa, sada su prisutna isto tolika razočaranja. Mi ne skrećemo s puta, idemo dalje jer vjerujemo u sebe, kaže veznjak riječkog prvoligaša.

Josip Brezovec bio je jedan od aktera predstave Riječana protiv Slaven Belupa. U njoj je bijeli sastav ispao iz natjecanja u kupu nakon poraza od 0:3. Što se kroz posljednje dane događa u svlačionici riječkog prvoligaša.

- Mi smo se ispričali svima, jedina odgovornost za poraz u Koprivnici je na nama igračima, nitko drugi ni za što nije kriv. Mi smo podbacili i zato smo najveći krivci. Preuzimamo svu odgovornost i kritike, ali nećemo oko toga raditi dramu kao što nismo likovali kada smo pobjeđivali i radili velike stvari. Nakon velikih pobjeda se isto drugi dan treniralo te se na utakmice išlo s novom željom za pobjedom. Dat ćemo sve od sebe za to da se vratimo pobjedama i da nastavimo gdje smo stali, kazao je Brezovec.

Rijeka u preostalih sedam kola do kraja MAXtv Prve lige ima nelaki zadatak pokušati dohvatiti vodeći Dinamo. Modri su četiri koraka ispred, a i dalje se s nestrpljenjem iščekuje međusobni dvoboj na Rujevici kroz desetak dana. Do tada bi, ukoliko misle ostati u priključku za Dinamom Riječani trebali dvokorakom odraditi obveze protiv Zagreba i Lokomotive.

- Imamo svoj put, svoju ulicu kojom idemo u jednom pravcu. Sigurno da je na toj ulici prisutno mnogo prepreka, nešto nas dočeka iako to ne očekujemo. Bila su velika očekivanja oko ulaska u finale kupa, sada su prisutna isto tolika razočaranja. Mi ne skrećemo s puta, idemo dalje jer vjerujemo u sebe same. Ova ekipa ima veliko zajedništvo, to je pokazala u svim dosadašnjim pobjedama. Siguran sam u to da ćemo se do kraja boriti i igrati sa srcem za Rijeku, kaže Brezovec.

Kroz sljedećih nekoliko Brezovčevih rečenica stječe se dojam da u bijeloj svlačionici pušu i na hladno.

- Nikoga ne treba podcjenjivati. Moramo ući koncentrirano i napasti Zagreba na način na kojeg smo napali Inter. To je jedan putokaz kako trebamo igrati, siguran sam da ćemo dati sve od sebe i da ćemo Zagrebu pružiti vrlo malo prostora za to da se razigra, kaže Brezovec.

Riječani su prihvatili financijske sankcije od strane uprave za koprivnički poraz.

- Održali smo sastanak u svlačionici i sa vodstvom kluba. Znate da ćemo biti kažnjeni, to smo prihvatili uz isprike upravi i stručnom stožeru, koji je za nas utakmicu pripremio na najbolji mogući način. Mi nismo dobro reagirali. Doduše, možda i jesmo dobro počeli utakmicu, ali naša reakcija u drugom poluvremenu bila je sramotna. Svi znamo da to nije bilo dobro, otvoreno smo razgovarali, rekli smo da moramo dati puno više od nas. U takvim utakmicama kao što je bila ona protiv Slaven Belupa treba biti puno bolji, mogli smo napraviti puno više, ali nažalost nismo. Sada idemo dalje, srećom pa je nova utakmica u kojoj možemo dobro reagirati vrlo brzo. U njoj ćemo pokazati veću želju, motiv i nadam se - vratiti se pobjedama, kaže Brezovec.

Ipak, treba se okrenuti budućnosti...

- Sigurno da sada ne smijemo o toj utakmici u Koprivnici pričati dugo jer onda neće biti dobro. Moramo gledati prema naprijed. U životu prolazimo i teške dane u kojima se točno vidi tko je uz nas. Tada se prepoznaju i pravi karakteri, dodaje veznjak Rijeke.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.