PRVA HNL

Rijeka postala lider pobjedom protiv Hajduka

Subota, 07. listopada 2023. 20:36 Napisao/la  SC

Što se Marka Livaja tiče, njega kao da nije bilo na utakmici što se tiče učinka na terenu i tribinama

Slavlje na Rujevici
Slavlje na Rujevici Foto: HNKRijeka/Facebook

Prva HNL - 11. kolo

RIJEKA - HAJDUK 1:0

Igralište HNK Rijeka. Gledatelja: 8071

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)

VAR sudac: Ante Čuljak (Zagreb)

Strijelac: 1:0 Janković (64-11m)

Žuti kartoni: Odjidja-Ofoe (Hajduk)

RIJEKA: Labrović, Smolčić, Dilaver, Mitrović, Goda, Selahi (87 Radeljić), Fruk (74 Hodža), Janković, Pašalić (73 Yansane), Pjaca, Ivanović (78 Banda)

HAJDUK: Lučić, Moufi (72 Sigur), Šarlija, Elez, Melnjak, Žaper, Krovinović (84 Čuić), Kalik (46 Trajkovski), Benrahou (72 Dolček), Sahiti (78 Odjidja-Ofoe), Livaja

Rijeka je podtala lider nakon 11. kola pobjedom u Jadranskom derbiju na Rujevici, Niko Janković iz kaznenog udarca postigao je jedini pogodak u utakmici protiv Hajduka.

Kao i svaka utakmica visokog natjecateljskog naboja, gledatelji nisu uživali u ljepoti stvaranja šansi nego rezultata.

Kao u svakoj utakmici visokog natjecateljskog naboja, pobijedila je momčad koja je iskoristila svoju šansu.

U 4. minuti Krovinović je ubacio oštro slijeva, Melnjak je natrčao u ravni prve vratnice i glavom loptu poslao u okvir gola.

U 36. minuti Sahiti se poavio iza leđa rijelkih stopera na desnoj strani kaznenog prostora, Benrahou je pravodobno odigrao, Labrović je zatvorio prvi kut napadaču Hajduka, lopta je po Sahitijevu udarcu završila u nogama vratara Rijeke,.

U 40. minuti Pašalić je zamalo kaznio Sahitijev promašaj, Ivanović je prsima u kaznenom prostoru primirio loptu Pašaliću, koji se otvorio za otvorenu poziciju za udarac s 15 metara, gađao je gornji desni Lučićev kut, pogodio je gredu!

To su bile najbolje prilike u prvom dijelu utakmice tijekom kojega je napadački posložena momčad Rijeka ostvarili premoć u posjedu lopte, dok se momčad Hajduka prema očekivanju zatvorila u zadnjoj trećini i relativno uspješno čuvala prilaze Lučiću.

Rijeka je stalno održavala pritisak, a višak je najlakše stvarala kada bi loptu primio Pjaca, koji je nekoliko puta lakoćom prošao kraj Moufija i znalački zaprijetio.

U drugom dijelu trener gostiju Ivan Leko promijenio je način igre uvođenjem napadača umjesto veznjaka (Trajkovski/Kalik), nešto je angažiranije počela igrati Hajdukova močad, kada je imao loptu u nogama, ništa se konkretno nije dogodilo pred vratarima do 58. minute.

U 58. minuti Pašalić je ubacio okomito iz prekida u kazneni prostor, Smolčić je glavom zasmetao Krovinoviću kojega je lopta pogodila u ruku, VAR soba potvrdila je kazneni udarac.

Janković je snažnim udarcem loptu s bijele točke poslao po sredini vratiju - 1:0.

Nakon pogotka odnosi snaga u posjedu lopte počeli su očekivao mijenjati, trener Željko Sopić je postepeno zatvarao igru (Hodža, Banda, Radeljić...), zadnjih petnaestak minuta Rijeka je počela igrati isključivo na kontre.

U 85. minuti Yansene se otrgnuo Šarliji u duelu, utrčao zdesna u kazneni prostor i loptu poslao kraj suprotne vratnice.

Bila je to jedini izravno opasni ulazak Rijeke u završnicu.

U 80. minuti Žaper je ostao sam nakon ubačaja iz kuta, nije baš dobro zahvatio loptu nogom, Labrović se bacio reda radi.

Nije Hajduk iskazao dovoljno moći da bi mogao pritisnuti Rijeku, igrači u bijelim dresovima dobivali su lakoćom statične duele sve do 93. minuti.

Taka je Melnjak ubacio desnom nogom slijeva, Čuić je na petercu u gužvi skočio ispred Gode i glavom loptu poslao kraj vratiju.

Bila je to jedina prilika Hajduka u drugom poluvremenu.

Što se Marka Livaja tiče, njega kao da nije bilo na utakmici što se tiče učinka na terenu i tribinama.

Fotogalerija Andro Turina

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.