Prva HNL: Rijeka izborila Europu, Lokomotiva pobjedila Istru 1961

Nedjelja, 21. svibnja 2023. 18:53 Napisao/la  SC

Istra 1961 je utakmicu izgubila u prvih pola sata, domaća je momčad golovima Goričana i Kulenovića stekla prednost, pokazalo se nedostižnu za pulsku momčad

Nogometaši Lokomotive
Nogometaši Lokomotive Foto: Screenshot

Prva HNL, 35. kolo

Nogometaši Rijeke izborili su nastup u Konferencijskoj ligi iduće sezone!

Najvažnija je to vijest nakon što je u Kranjčevićevoj odigrana utakmica Lokomotive i Istre 1961, momčad trenera Gonzala Garcije poražena je 3:1, čime je izgubila mogućnost izbiti na četvrto mjesto na kraju sezone.

Istra 1961 je utakmicu izgubila u prvih pola sata, domaća je momčad golovima Goričana i Kulenovića stekla prednost, pokazalo se nedostižnu za pulsku momčad, koja je imala nekoliko poluprigoda, ali malo je toga konkretnog napravila.

Tračak nade za Puljane ukazao se u 80. minuti, Kalaica je nagazio Ercega u kaznenom prostoru, sudac Erceg najprije je odmahnuo rukom, ali je nakon VAR intervencije pregledao sporni trenutak i pokazao na bijelu točku.

Erceg je bio siguran realizator, Puljani su krenuli po izjednačenje, ali do njega nisu stigli.

U drugoj minuti sudačke nadoknade vremena Stojković je jednu lijepu akciju domaćina okončao pogotkom.

LOKOMOTIVA: Čavlina, Mersinaj, Kulenović (81 Tuci), Marić, Pivarić, Kalaica, Goričan (90 Cipetić), Stojković, Krivak (60 Kačavenda), Vranjković, Bubanja.

ISTRA 1961: Majkić, Hujber, Mlinar, Caseres, Galilea, Bakrar (76 Vuk), Marin (67 Lisica), Petrusenko, Marešić, Erceg, Kardušić (67 Mahmoud).

Lokomotiva – Istra  3:1 (Goričan 8, Kulenović 32, Stojković 90+2/Erceg 80-11 m)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.