RIJEKA - INTER FOREVER Nogometni spektakl humanitarnog karaktera, prihod namijenjen udruzi DIRA

Ponedjeljak, 11. travnja 2016. 13:38 Napisao/la  SC

Najveći obol humanitarnoj akciji daju zvijezde milanskog kluba predvođene Zanettijem, Toldom, Colonneseom, Bertijem, Karagounisom, Carboneom...

Veterani Rijeke i Intera u utrak od 18 sati na stadionu Rujevica igraju utakmicu humanitarno-revijalnog karaktera, prihod od prodanih ulaznica i donacija namijenjen je riječkoj Udruzi za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i poticanje harmoničnog razvoja djece i mladih (DIRA).

Koncert u petak
U sklopu akcije, u petak 15. travnja, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske održat će se koncert tijekom kojeg će biti otvoren Call centar, pa će građani  pozivom na broj 060 9009 moći donirati pet kuna ili sredstva uplatiti na žiro račun kod Erste banke HR3124020063102997848.

Spektakl u utorak najavili su igrači Rijeke u subotnjoj utakmici protiv Zagreba, momčad je istrčala odjevena u prigodne majice kojima je HNK Rijeka najavio akciju "Sve za djecu - Kao kap vode na dlanu". Početni udarac zveo je Vid Gržalja, štićenik udruge DIRA.

Prije utakmice veterana Rijeke i Intera Forver od 16.30 sati igraju momčadi All Stars Rijeka i Humanih zvijeda za koje će igrati poznata imena iz javnog života. Gane Rimatore, klapa Grobnik i Lovranska glazba zaduženi su za glazbenu podlogu.

Veterani Rijeke: vratari Žganjer i Domijan, igrači Čaval, Šarić, Milinović, E. Brajković, Dobrić, Mrnjaus, Grgurić, Grubišić, Sherifi, Miletić, Šumberac, Miletić, Radoslavić, Mladenović, Florijančič, Sharbini, Flego, Marković, Brkić, Rački i Ban

Ulaznice stoje 20, 30 i 100 kuna, na dan utakmice mogu se kupiti na blagajni od 15 sati.

Uz poznata imena veterana Rijeke, najveći obol humanitarnoj akciji daju velike zvijezde milanskog kluba predvođene Zanettijem, Toldom, Colonneseom, Bertijem, Karagounisom, Carboneom... Momčad Inter Forever igra samo prigodne utakmice, velikani Intera spremno su se odazvali pozivu iz Rijeke.

Utakmica se igra u tjednu tijekom kojega HNK Rijeka pod pokroviteljstvom HNS-a promiče djelovanje Centra za pristup nogometu u Europi (CAFE), akcijski tjedan naziva "Pravi nogomet – Potpuni pristup" održava od 2. do 10. travnja.

Glavni cilj CAFE-a je poboljšanje pristupa i uključenja osoba s invaliditetom kroz igru koristeći poseban utjecaj nogometa, kao i omogućavanje osobama s invaliditetom da zauzmu svoje pravo mjesto na stadionima. Više od milijardu ljudi na svijetu bori se s određenom vrstom invaliditeta, a navedena brojka u porastu je iz godine u godinu.

Mnoge osobe s invaliditetom veliki su zaljubljenici u nogomet, HNK Rijeka je prepoznao važnost poboljšanja pristupa navijačima s invaliditetom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.