RIJEKA - GORICA Bišćan će danas igrati u slabijem sastavu nego što je igrao Kek kada je podnio ostavku

Nedjelja, 03. veljače 2019. 11:31 Napisao  I. V.

Danas neće igrati šestorica igrača koji su bili u rosteru zadnje utakmice protiv Gorice, a ni Pavelić nije potpuno spreman

Heber (Rijeka)
Heber (Rijeka) Foto: Lario Tus

 

Rijeka danas (17.30) igra prvu utakmicu za bodove pred svojim navijačima ove godine, prvi protivnik u proljetnom dijelu sezone na Rujevici je momčad Gorice.

Voljom ždrijeba utakmicom protiv Gorice na Rujevici je prošlog ljeta počeo prvi dio sezone, danas počinje drugi dio sezone.

U međuvremenu se Gorica prometnula u izravnog konkurenta na ljestvici.

Budući da međusobno igraju trenutačno četvrta i peta momčad, Gorica sigurno u Rijeku ne dolazi bez ambicija.

Koliko je ambiciozan novi prvoligaš ukazuje vijest da je u siječnju velikogorički klub pokrenuo postupak za ishodovanje licencije za UEFA natjecanja.

Gorica je u 10. kolu bila kobna za Matjaža Keka, koji je nakon poraza (1:2) u Velikoj Gorici otišao nakon pet i pol sezona.

Sezonu je Kek počeo pobjedom (2:0) protiv Gorice u 1. kolu, nakon utakmice na Rujevici izjavio je da riječka momčad ima veliki potencijal.

U 1. kolu Kek je pobijedio Goricu u sljedećem sastavu: Sluga, Pavelić, Župarić, Punčec, Zuta, Grahovac, Ćanađija, Pavičić (87 Capan), Heber (71 Čolak), Acosty (77 Kvržić), Gorgon

Uoči utakmice 10. kola, Rijeka je u Veliku Goricu stigla bez pobjede u pet prethodnih kola.

Vrhunac krize odrazio se na momčad toliko da Kek nije uspio vratiti tonuse glavnim igračima, u tom razdoblju praktično je bilo svejedno tko igra.

Iako je Kek u 10. kolu koristio osmoricu igrača koji su igrali u 1. kolu, poraz (1:2) su doživjeli Sluga, Pavelić, Escoval, Punčec, Zuta, Grahovac (82 Čolak), Ćanađija, Lončar (77 Pavičić), Gorgon, Acosty (49 Heber), Puljić.

Uoči današnje utakmice Igor Bišćan neće moći računati na petoricu igrača koji su igrali utakmice protiv Gorice u Kekovu mandatu.

Na zimu su otišli Zuta i Grahovac, zbog suspenzija ne smiju igrati Punčec i Čolak, Gorgon je ozlijeđen.

Kek za razliku od Bišćana nije koristio Raspopovića, koji se teže ozlijedio u Koprivnici.

Time se broj izostalih igrača koji su bili u rosteru protiv Gorice u 10. kolu penje na šest,  a Pavelić nije potpuno spreman.

Bišćan će danas protiv Gorice silom-neprilika igrati u slabijem sastavu nego što je igrao Kek kada je podnio ostavku.

Bišćanova velika prednost je pozitivno ozračje među igračima i na svim tribinama osim na sjevernoj.

Tijek današnje utakmice najviše ovisi o atmosferi.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.