Rijeka doživjela poraz u Lilleu u utakmici tijekom koje je najbolji igrač bio vratar Lillea

Četvrtak, 24. kolovoza 2023. 22:12 Napisao/la  SC

Rijeka ubojito igrala u tranzicijama uz napomenu da je najbolji igrač Rijeke također bio vratar Nediljko Labrović

Andrija Vukčević u. 54. minuti imao izglednu priliku
Andrija Vukčević u. 54. minuti imao izglednu priliku Foto: HNK Rijeka/Facebook

Prva utakmica play-offa Konferencijske lige

LILLE - RIJEKA 2:1

Stadion Pierre Mauroy. Gledatelja: 20.000

Sudac: Atilla Karaoglan (Turska)

Strijelci: 0:1 Pašalić (24), 1:1 Zhegrova (43), 2:1 Yoro (89)

Žuti kartoni: Zhegrova, Andre (Lille)

LILLE: Chevalier, Santos (Zedadka), Diakite (7 Yoro), Alexsando, Gudmundsson, Andre, Gomes, Cabella, Haraldsson (66 Ounas, 80 Yazici), Zhegrova (66 Cavaleiro), David

RIJEKA: Labrović, Smolčić, Galešić, Radeljić (32 Mitrović), Goda, Hodža, Selahi (78 Lepinjica), Janković, Vukčević (57 Fruk), Pašalić (57 Grgić), Ivanović (78 Ilinković)

Rijeka je doživjela poraz (1:2) u Lilleu u kontroverznoj utakmici, koja je vjerojatno moguća samo u nogometu.

Momčad Lillea izrazito je dominirala u posjedu lopte, stalno stvarala pritisak, a na kraju je pobijedila najviše zaslugom vratara Chevaliera.

Činjenica da je vratar Lillea bio najbolji igrač utakmice jasno ukazuje kako je Rijeka ubojito igrala u tranzicijama uz napomenu da je najbolji igrač Rijeke također bio vratar.

Nediljko Labrović dokazao je u Lilleu da je daleko najbolji vratar u HNL-u otkada je otišao Dominik Livaković.

U 4. minuti Ivanović je imao veliku priliku šokirati domaćina, odnio je loptu u duelu s Diakiteom ispred kaznenog prostora i otrčao prema Chevalieru, vratar Lillea uspio je zaustaviti napadača Rijeke u situaciji jedan na jedan.

Kako se to uobičava opisati, Ivanović nije iskoristio zicer u pokušaju driblinga sjajnog vratara.

U 23. minuti Labrović je pogriješio, loptu je dodao Zhegrovi, koji je na desnoj strani kaznenog prostora prošao Radeljića, Hodža je u odsutnom trenutku uklizao i blokirao loptu, koju je iz kaznenog prostora iznio Goda.

Uslijedilo je dugačko ispucavanje na polovicu domaćina, Pašalić se otrgnuo Santosu, pobjegao po sredini Alexsandru i Yoru i onda tehnički perfektnim lob-udarcem s 22 metra prebacio istrčalog Chevaliera - 0:1.

Rijeka je povela još jednim atraktivnim Pašalićevim pogotkom!

Jako je dobro stajala riječka momčad prvih pola sata tijekom kojih je u brzim tranzicijama postignula pogodak, propustila realizirati veliku šansu, a da Labrović na drugoj strani nije imao nikakvog posla unatoč većem posjedu loptu domaćina. Bilo je to najbolje razdoblje riječke igre!

U 35. minuti Vukčević je slijeva kao rukom pogodio Ivanovića na petercu, nije dobro reagirao napadač Rijeke u prilasku lopti glavom.

Zadnjih petnaestak minuta momčad Lillea pokazala je klasu više, riječka momčad pod pritiskom praktično nije mogla izaći iz kaznenog prostora (79% posjed lopte), lakoćom su igrači Lillea počeli dobivati duele i osvajati tzv. druge lopte.

U 42. minuti malonogometnim dodavanjima stvorili su domaći igrači višak u krcatom kaznenom prostoru, Haraldsson je elegantno odigrao Cabellu, koji je ostao u otvorenoj poziciji za udarac s 12 metara, Labrović je bravurozno reagirao.

U 43. minuti riječka momčad nije uspjela izaći iz svoje trećine, lopta se vratila Davidu, koji je odigrao Zhegrovu ovog puta na lijevoj strani kaznenog prostora, uslijedio je udarac po kojemu je lopta kroz Smolčićeve noge završila u suprotnom kutu - 1:1.

Drugi dio počeo je jedinom (polu)prilikom nevidljivog Davida na utakmici, pobjegao je Kanađanin lijevom stranom kaznenog prostora, istrčao iskosa ispred Labrovića koji je mahinalnom reakcijom ruke skrenuo loptu van igrališta.

U nastavku utakmice riječka je momčad, slično kao u prvom dijelu, većim dijelom koncentrirano trpjela pritisak, nije se tako dobro otvarala kao u prvom dijelu, ali je ipak stvorila jednu priliku.

U 54. minuti Vukčević je na lijevoj strani kaznenog prostora varkom tijela poslao Santosa u prazno, ali Chevalier je vrhunski vratar, pravodobno je ušao u udarac prije nego što se Vukčević snašao.

Unatoč stalnom pritisku Labrović nije imao posla sve do završnice utakmice, kada je Lille opet pojačao pritisak kao u prvom dijelu utakmice.

U 89. minuti popustila je koncentracija riječke obrane: Cavaleiro je ubacio zdesna, 17-godišnji stoper Yoro skočio je na 6 metara od vratiju i glavom poslao loptu u mrežu - 2:1.

U sudačkoj nadoknadi Chevalier je sačuvao pobjedu Lillea dvjema sjajnim obranama.

Nakon ubacivanja iz kuta Fruk je ostao u otvorenoj poziciji za udarac sa 13 metara zdesna u kaznenom prostoru, Chevalier je vrhunskom reakcijom uspio skrenuti loptu na drugu stranu.

U nastavku akcije Janković je slično pokušao slijeva, Chevalier je opet obranio, lopta se odbila do Fruka koji nije dobro zahvatio loptu na 10 metara od vratiju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.