RIJEKA - DINAMO (20) Matjaž Kek: Ova utakmica je možda i najlakša s aspekta psihološke pripreme

Ponedjeljak, 18. travnja 2016. 17:31 Napisao  Patrik Mršnik

Nama ova utakmica s Dinamom svakako može puno više toga donijeti nego odnijeti, rekao je Kek aludirajući na činjenicu da ni eventualni poraz ne bi bio tragedija.

Sve je spremno za veliki derbi između Rijeke i Dinama koji će se na Rujevici odigrati u utorak od 20 sati u sklopu 32. kola MAXtv Prve lige. Stadion će biti rasprodan, navijači spremni, a među njima će biti rukometaši Zameta te već standardni gosti - Pehinarski feštari i lovranska limena glazba. Vrijeme bi trebalo biti ugodno, pravo proljetno, teren kao i uvijek u fenomenalnom stanju.

Jedino što treba smanjiti u odnosu na prethodne utakmice jest bodovna razlika između dva rivala koja je i dalje na četiri boda. Dinamo bježi Rijeci, ima joj prilike pobjeći, ali igra se na Rujevici koja gostima u prethodnim navratima nije davala mnogo izgleda, makar to bio i Dinamo koji je u prvom ovosezonskom dvoboju u Rijeci izgubio golom Anasa Sharbinija u 92. minuti.

- Strašno nas veseli da smo se doveli u situaciju da možemo igrati ovakvu utakmicu. Bit će to sigurno u jednom pravom nogometnom ambijentu, igramo protiv ekipe koja je favorit prvenstva, koja to svojom kvalitetom i dokazuje. Dinamo je nama jedan veliki izazov, motiv za pokazivanje sebi, klubu i navijačima da zaslužujemo mjesto koje imamo u hrvatskom nogometu zadnjih godina, rekao je trener Matjaž Kek u uvodu obraćanja novinarima.

Neće trener Kek moći računati na Josipa Brezovca, jedinog igrača koji je u srazu s Lokomotivom u subotu zadobio treći akumulirani žuti karton. Atmosfera u svlačionici ponovo je na viskoj razini nakon pozitivnog rezultata ostvarenog u Kranjčevićevoj. Slijedi tjedan u kojem se najprije Riječani susreću s Dinamom, a onda i s Hajdukom na Poljudu.

- Dobro nam je došla ova pobjeda kod Lokomotive. Bilo je teško, ali kada se osvoje ovako važni bodovi, onda je sve skupa još puno slađe. Osim Brezovca, ja vjerujem da će svi ostali igrači biti sposobni odigrati utakmicu, iako su Samardžić i Gavranović u nedjelju radili samo određen dio regeneracijskog treninga. Mislim da će i njih dvojica stisnuti zube, posebice za ovako veliku utakmicu koja nas čeka u utorak, kazao je Kek.

Istaknuo je da Dinamo hrvatskim nogometom vlada deset godina, a novinarsko pitanje bilo je - hoće li nakon utakmice s Rijekom vladati i još jednu?

- Ne znam, vidjet ćemo. Dinamo ima veliku prednost, četiri boda na pet kola do kraja, ali i nakon te utakmice ima se još dosta za odigrati. Nama ova utakmica s Dinamom svakako može puno više toga donijeti nego odnijeti, rekao je Kek, aludirajući na činjenicu da ni eventualni poraz ne bi bio tragedija.

Otkriveno je, makar neizravno, da neće biti taktičkih promjena u sastavu, uzimajući u obzir kvalitetu Dinama. Valja dakle očekivati klasičnih 4-3-3. standardnu formaciju kada je u pitanju traženje bodova na Rujevici.

- Mislim da jedni o drugima znamo sve. Igrali smo mnogo puta, pogledali snimke, tako da se može sakriti samo neka nijansa, jedan detalj. Ne može se napraviti nešto veliko u pogledu skrivanja i taktičkih zamki. Mi razmišljamo o svojoj igri, kako nadograditi ono pozitivno, odnosno izbrisati ono negativno. Vidim da igrači tu utakmicu jedva čekaju, ona je nešto što svi gledaju, za sportaša je isključivo pozitivno to što može biti sudionik jedne takve predstave, kaže Kek.

Momčad će psihološki morati biti spremna na sve, je li je bilo teško pripremiti za nju?

- Možda je zapravo sada upravo suprotno, možda su ovakve utakmice najlakše za psihološku pripremu. Mi smo u jednom trenutku praktički već bili prekriženi, onda su opet igrači pokazali da mogu, da znaju i da s ponosom nose dres Rijeke. Sve ostalo spada pod djelove neke tradicionalne nogometne priče. Utakmicu će možda odlučiti jedan potez, nadahbuće individualca ili jedna greška. Atmosfera će biti prava, u to sam siguran, kaže Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.