RIJEKA - DINAMO Matjaž Kek: Volio bih biti na Mamićevu mjestu kad je u pitanju komentiranje suđenja

Ponedjeljak, 18. travnja 2016. 18:09 Napisao  Patrik Mršnik

 Jasno je da se sada sa svih strana stvaraju tenzije, to je normalno pred ovako važnu utakmicu. Dakle, suci neće imati glavnu riječ, kaže Kek

Posebna pažnja uoči derbija 32. kola MAXtv Prve lige između Rijeke i Dinama usmjerena je na suce, na Rujevici će u utorak od 20 sati arbitrirati daruvarski sudac Bruno Marić. U Rijeci su nezadovoljni suđenjem u nastavku sezone, iz Dinama je na press-konferenciji uslijedio odgovor Zorana Mamića, koji navodi da su suci u međusobnim utakmicama oštetili Dinamo.

- Rekao sam da suđenje i suce neću komentirati. Ja sam već rekao da nije istinita priča koju su novinari složili nakon utakmice protiv Lokomotive i stojim iza toga. Sucima se zaista neću baviti, ne dam da mi oduzimaju energiju i koncentraciju uoči utakmice. Vidio sam negdje da su se iz Dinama obrušili na naše izjave glede suđenja.., kaže Matjaž Kek, trener nogometaša Rijeke.

Može li se točno referirati na izjave Dinamovog trenera Zorana Mamića u kojima je rekao da je nezadovoljan izjavama ljudi iz Rijeke na račun suđenja?

- Ja ne čitam novine, jer da ih čitam, već bi se mogao objesiti. Volio bih biti na Mamićevu mjestu kad je u pitanju ovakvo komentiranje o sucima. Mislim da smo mi dovoljno korektni i pošteni jedni prema drugima i da je na kraju igralište mjesto koje daje pravi odgovor na sve skupa, kaže Kek.

Nedvojbeno je dakle da će Marićeva zviždaljka biti pod posebnim povećalom u gotovo svakom duelu kojih zasigurno neće nedostajati.

- Želimo stvoriti pozitivan pritisak, mislim da ni jedna strana neće ići u neke ekstreme kada je u pitanju najava utakmice. Zaista bih želio kada bi suci primjenjivali pravila kao što moraju. Jasno je da se sada sa svih strana stvaraju tenzije, to je normalno pred ovako važnu utakmicu. Dakle, suci neće imati glavnu riječ, siguran sam u to, kaže Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.